Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Molla baskısı aşıkları intihara sürükledi

        İranlı öğrenci Behnam, ev arkadaşı protestolara katıldığı için kız arkadaşı Nahal ile birlikte gözaltına alındı, işkence gördü, tecavüze uğradı. Ganji serbest kaldıktan sonra 1 Eylül perşembe günü intihar etti. Sevgilisi Nahal da geçtiğmiz perşembe canına kıydı

        İranlı rejim muhalifleri birlikte gözaltına alındıktan sonra art arda intihar eden iki genç âşığın, 28 yaşındaki öğretmen Nahal Sahabi ile 22 yaşındaki erkek arkadaşı Behnam Ganji’nin intiharını konuşuyor. Siyasetle de fazla ilgileri olmadığı söylenen Ganji ve Sahabi’yi intihara sürükleyen gelişmeler 31 Temmuz günü başladı.

        Tahran Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Bölümü öğrencisi Ganji, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın yeniden seçildiği ancak büyük çatışmalara neden olan seçimlerin ardından düzenlenen gösterilere katıldığı için tutuklanan daha sonra da serbest bırakılan Kohyar Goudarzi ile aynı evde kalıyordu. Goudarzi yeniden protestolara katılmaya başlayınca İranlı ajanlar 31 Temmuz günü eve yaptığı baskınla her iki genci de gözaltına aldı. Polis aynı tarihte Ganji’nin sevgilisi Sahabi’yi de gözaltına aldı. Bir hafta sonra her iki genç de serbest bırakıldı. Ancak iddiaya göre tecavüze uğrayan ve arkadaşı Goudarzi hakkında haksız suçlamaların yer aldığı ifade tutanağına imza atmak zorunda bırakılan Ganji, serbest kaldıktan sonra depresyona girdi.

        SAHABİ DE PERŞEMBEYİ BEKLEDİ

        Ganji 1 Eylül perşembe günü de aşırı dozda ilaç alarak intihar etti. Sevgilisinin intiharıyla yıkılan Sahabi de geçtiğimiz perşembe günü aynı şekilde canına kıydı.

        Sunday Times, Ganji ve Sahabi’nin intiharını ‘Rejim baskısı İranlı Romeo ve Juliet’i intihara sürükledi’ başlığıyla verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ