Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya 2012 KIYAMET SENARYOLARINA PAGAN AÇILIMI

        HABERTURK.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

        Perşembe günü Britanya'da bulunan tarihi oldukça eskilere, prehistorik döneme dayanan Pagan güneş kültünde önemli bir yeri bulanan Stonehenge kalıntılarının bulunduğu yerde kış gündönümü için bir tören düzenlendi.

        PAGAN KÜLTÜRÜNDE KIŞ GÖNDÖNÜMÜNÜN ÖNEMİ

        Pagan kültüründe en kısa gün ve en uzun gecenin yaşandığı ve güneşin ufka bütün yıl içinde en yakın doğduğu kış gündönümünün önemli bir rolü bulunuyor. Gelecek yıla ilişkin ipucular barındırdığı düşünülüyor.

        'GELECEK YIL İÇİN İYİ BİR ALAMET'

        Daily Mail'e göre, Pagan rahiplerinin(Druid), paganların ve bu anı kutlamak isteyen geleneksel giysiler giymiş 1000'in üzerinde kişinin katıldığı törende, kış gündönümü dini törenini yöneten Pagan rahip Rollo Maugfling "tören bittiğinde güneş ufkun üzerine çıktı, mükemmeldi. Bu keyif verici bir durum. Gelecek yıl için iyi bir alamet" dedi.

        GEÇEN YIL GÜNEŞİN YÜKSELİŞİ SİS YÜZÜNDEN GÖZLEMLENEMEMİŞ

        Çünkü bu yıl geçen yıl Stonehenge'nin etrafı kalın bir kar tabakası ile kaplıymış ve sis yüzünden güneşin yükselişinin gözlemlenmesini engellemiş. Kış gündönümünden sonra günler uzuyor, geceler kısalıyor.

        TÖRENE GİDEMEYEN MASABAŞI PAGANLARI İÇİN UYGULAMA ÜRETİLDİ

        Stonehenge'e gitme imkanı olmayan 'masabaşı paganları' için ise Huddersfield Üniversitesi'nden bir grup bilgisayar mühendisi yazılım şirketi Ribui ile birlikte iPhone ve iPad'ler için "The Stonhenge Experience"(Stonhenge Deneyimi) adlı bir yazılım üretmişler.

        Bu uygulamanın uzmanlarından biri olan Rupert Till " İnsanlar her zaman ataları ve güneşli geleceğe doğru en kısa günü görmek için Stonehenge'e geliyorlar. Fakat genellikle Stonehenge'in içinden güneş batımını görmek mümkün olmuyor. Genellikle bulutlu... Ayrıca Stonehenge'deki taşların yarısı prehistroik aslıyla kıyaslandığında kayıp ya da düşmüş durumda" diyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ