Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi Esad, Kurban Bayramı süresince ateşkesi kabul etti

        DIŞ HABERLER SERVİSİ

        Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği'nin Suriye özel temsilcisi Lakdar Brahimi, Şam yönetiminin Kurban Bayramı süresince ateşkesi kabul ettiğini duyurdu.

        Brahimi, Kahire'deki Arap Birliği Merkezi'nde yaptığı basın açıklamasında, geçen hafta Şam'a yaptığı ziyaret sonrasında Suriye yönetiminin ateşkes kararı aldığını söyledi. Özel temsilci, ateşkes süresini açıklamadı.

        MUHALİFLER PRENSİPTE "EVET" DEDİ

        Brahimi ayrıca "irtibat kurabildiğimiz Suriyi'deki savaşan gruplardan çoğu da prensipte ateşkesi kabul etti" dedi. Suriyeli muhalifler daha önce yaptıkları açıklamalarda ateşkes önerisine sıcak baktıklarını duyurmuşlardı. Ancak muhaliflerden ateşkesle ilgili net bir taahhütte bulunmadılar.

        Özel temsilci bu insiyatifin başarıya ulaşması durumunda, daha uzun süreli ve etkili ateşkes müzakerelerine zemin oluşturabileceğini de sözlerine ekledi.

        ŞAM'DAN YENİ AÇIKLAMA

        Brahimi'nin bu açıklamdan kısa süre sonra Şam yönetiminden bir açıklama geldi. Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ateşkes önerisi üzerinde çalışıldığı, nihai kararın perşembe günü duyurulacağı belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ