Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Suriye'ye bayram yok

        Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği'nin Suriye özel temsilcisi Lahdar Brahimi'nin getirdiği Kurban Bayramı'nda ateşkesi önerisine halen taraflarca net bir karşılık gelmedi. Ülkedeki çatışmalar ise devam ediyor.

        MUHALİFLER KÜRT MAHALLESİNİ ELE GEÇİRDİ

        AFP'nin haberine göre, muhalifler Halep'te stratejik bir Kürt mahallesini ele geçirdi. Ajansa konuşan mahalle sakinleri, kentin kuzeyindeki Eşrefiye mahallesine 200 kadar muhalifin Doçka tipi ağır silahlarla girdiğini anlattı. Mahalle sakinleri ayrıca muhaliflerden bazılarının siyah giyinmiş ve üzerinde İslami sloganlar yazan bantlar takmış silahlı kişiler olduğunu belirtti.

        'BAYRAM HEDİYESİ

        Akçakale’ye birkaç yüz metre mesafedeki Rakka’nın Tel Abyad ilçesinde kontrolü ele geçiren Özgür Suriye Ordusu üyesi isyancılar da, dün gece Türkiye sınırına 25 kilometre uzaklıktaki Gentariye bölgesinde ordu birlikleri ile çatışmaya girdi. Sabaha kadar süren çatışmalar sonunda dokuz Suriye askeri yaşamını yitirdi, çok sayıda asker ve isyancı yaralandı. Çatışma sonunda isyancılar Suriye ordusuna ait iki tank ile çok sayıda silah ve mühimmata el koydu.

        ESAD BOMBALIYOR

        Reuters haber ajansı da hükümet güçlerinin başkent Şam yakınlarındaki Harasta kasabasına top ve tank ateşi açtığını, saldırıda 5 kişinin öldüğünü duyurdu.

        ATEŞKES AÇIKLAMASI BEKLENİYOR

        Dün özel temsilci Brahimi Esad yönetiminin bayram süresince ateşkes yapmayı kabul ettiğini açıklamış, bu açıklamadan kısa süre sonra Şam yönetimi, ateşkes talebinin değerlendirildiğini ancak kesin açıklamanın bugün yapılacağını bildirmişti. Yerel kaynaklar, Suriye yönetiminin akşam saatlerinde ateşkes ilan edeceğinin beklendiğini aktarıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ