Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Bulgarlar en çok "Adını Feriha Koydum"u aradılar

        Bulgaristan'da Google'ın arama hanesine en çok yazılan şey "Adını Feriha Koydum" adlı Türk dizisinin adı oldu.

        Arama motoru Google, tüketicilerin merak ettiği konularla ilgili 2013 yılına ait raporunda ilk kez Bulgaristan'a da yer verdi.

        "Zeitgest" olarak adlandırılan araştırma sonuçlarına göre, "Adını Feriha Koydum" dizisinin Bulgaristan'daki adı genel kategoride Bulgar internet kullanıcılarının en çok aradığı kelime oldu.

        Google'ın Bulgaristan istatistiklerine göre en çok yapılan diğer aramalar ise trafik kazasında yaşamını yitiren sinema yıldızı Paul Walker, Koreli hit şarkı "Gangnam Style", popüler bir müzik yarışması olan "Bulgaristan'ın sesi" şeklinde kayıtlara geçti.

        Türk dizilerinin izlenme oranının çok yüksek olduğu Bulgaristan'da "en çok aranan diziler" kategorisinde ise diğer Türk dizilerinden "Lale Devri" beşinci sırada, "Öyle Bir Geçer Zaman Ki" altıncı sırada, "Muhteşem Yüzyıl" ise yedinci sırada yar aldı.

        Google kullanımında Bulgaristan'da "yılın en çok merak edilen olayları" arasında ayrıca Bulgaristan'da hükümet karşıtı protestoların 6 aydır sürmesi nedeniyle "2013 seçimi" geliyor. Bunun dışında "Bulgaristan Güzeli 2013", "deprem", "televizyon sinyalinin dijitalleşmesi", "2013 yılındaki resmi tatil günleri", "Paskalya 2013", "mezuniyet sınavları 2013" ve "kitle protestoları" aramaları da çok en çok merak edilenler sıralamasında yer alıyor.

        Bulgarların Google'da bilgi sahibi olmak istediği en önemli seyahat destinasyonları konusunda ise birinci sırada komşu Yunanistan, ikinci sırada ise diğer komşu ülke Türkiye bulunuyor.

        Bulgaristan'da internet hizmeti oldukça hızlı ve şifresiz erişim noktaları bolca bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ