Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer RİS 2013 sona erdi

        Mısırlı Profesör Tarık Ramazan, "Şeyhler, alimler ve kanaat önderleri, zulümden ve zalimden yana hüküm vermemeliler" dedi.

        Kuzey Amerika kıtasında yaşayan Müslümanların en büyük ikinci organizasyonu olan ve Kanada'nın Toronto şehrinde düzenlenen Reviving the İslamic Spirit (RİS) 2013, binlerce Müslümanı bir araya getirdi.

        Toronto Metro Convention Center'da üç gündür devam eden Reviving the İslamic Spirit Convention (İslam Ruhunu Canlandırma Toplantısı) kapsamında son gün gerçekleştirilen konferansta konuşan Tarık Ramazan, dedesini bir suikaste kurban verdiklerini, babasının ise 41 yıl haksız yere sürgün edildiğini belirterek, "Adaletsizliğin ve haksızlığın dışında şahsıma yapılanlara sesimi çıkarmadım" dedi.

        Mısır, Suriye, Afganistan ve birçok daha birçok İslam ülkesinde zulüm ve zalimlerin olduğunu dile getiren Ramazan, şöyle konuştu:

        "Acı olanı, bu ülkelerdeki ulemanın da zalimlere İslam adına, Allah adına destek vermesidir. Şeyhler, alimler ve kanaat önderleri, zulümden ve zalimden yana hüküm vermemeliler. Bunu yapanlar, kendilerine nasıl tarif ederlerse etsinler, zulme destek verdikleri için zalim sayılacaklar. Böyle kişilere karşı mücadelem devam edecek."

        Ramazan, konferansın ardından okuyucularıyla buluşarak kitaplarını imzaladı.

        MISIR STANDI İLGİ ODAĞI OLDU

        Öte yandan, organizasyonda yer alan Mısırlı Kanadalılar Demokrasi Koalisyonu standı, organizasyonun son gününde ziyaretçi akınına uğradı.

        Koalisyon Başkanı Deena Abul Fottouh, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mısır'da durumun giderek daha da kötüleşmekte olduğunu söyledi.

        "Mücadelemize yılmadan devam edeceğiz" ifadesini kullanan Fottouh, 3 gündür standı ziyaret edenlerle bu mücadelelerini paylaştıklarını belirterek, standa ilginin bugün doruğa çıktığını kaydetti.

        Bu arada, Mısır standında, devrik Cumhurbaşkanı Mahammed Mursi'nin Dışilişkiler Danışmanı olan ve aylardır kendisinden haber alınamayan Halid el-Gazzaz için de imza toplandı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ