Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika ABD'den açıklama Musul'da Türk konsolosluğuna baskın, ABD açıklama IŞİD'in Türk konsoloğuna baskını, ABD'den Irak açıklaması, ABD'den Musul'da yaşananlarla ilgili açıklama

        ABD yönetimi, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü mensuplarının Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na düzenlediği baskını "en güçlü" şekilde kınadı.

        Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, günlük basın toplantısına, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu arasındaki telefon görüşmesinden bahsederek başladı.

        İki Bakanın, "Musul'da bozulmakta olan güvenlik durumuna ve ve IŞİD terör örgütü mensuplarının Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na düzenlediği baskına yönelik ortak kaygılarını" dile getirdiklerini belirten Psaki, saldırıyı en güçlü biçimde kınadıklarını söyledi.

        Psaki, konsolosluk çalışanlarının alıkonulmasına yönelik kaygılarını da dile getirerek, "Türkiye'nin kaçırılan diplomatik personelinin bir an önce serbest bırakılması noktasında Türkiye ve uluslarararası toplumun çağrılarına katılıyoruz" dedi.

        Buarada, Başbakan Erdoğan, Çankaya Köşk'ündeki zirve öncesi,Musul'daki gelişmelerle ilgiliABD Başkan Yardımcı Joe Biden ile telofonda görüştü.

        BEYAZ SARAY'DAN IŞİD'E ÇAĞRI: "TÜRK PERSONELİNİ SERBEST BIRAKIN"

        Beyaz Saray IŞİD'e kaçırılan Türk diplomatik ve güvenlik personelini serbest bırakma çağrısı yaptı.

        Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na yapılan baskın 'alçak bir saldırı' olarak nitelendi.

        Açıklamada IŞİD'in saldırısı şiddetli biçimde kınanırken, militanlara da rehin alınan Türk personelin serbest bırakılması çağrısı yapıldı.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ