Düzce'de 112 personeline afet ve acil durum eğitimi
– Afet ve acil durumlara karşı hazırlık kapasitesinin artırılması amacıyla, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından 112 Acil Çağrı Merkezi personeline yönelik kapsamlı bir eğitim programı düzenlendi.
Eğitimlerde; Afet Farkındalığı, Sabotajlara Karşı Koruma Planı ile Yangınla Mücadele ve Söndürme Teknikleri başlıkları ele alındı. Eğitimlerde, afet ve acil durumlarda doğru ve hızlı müdahalenin önemi vurgulanırken, personelin görev ve sorumlulukları konusunda bilgilendirme yapıldı. AFAD uzmanları tarafından verilen eğitimlerde, afet senaryoları üzerinden uygulamaya dönük bilgiler paylaşılırken, yangınlara ilk müdahale, söndürme ekipmanlarının doğru kullanımı ve acil durumlarda koordinasyonun sağlanmasına yönelik konular detaylı şekilde aktarıldı. Düzenlenen eğitim programıyla, 112 Acil Çağrı Merkezi personelinin afetlere karşı farkındalığının artırılması, risklere karşı daha bilinçli ve hazırlıklı hale gelmesi hedefleniyor. Yetkililer, benzer eğitim ve tatbikatların belirli aralıklarla sürdürüleceğini belirtti.
Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Düzce haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Düzce Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.