Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem e-Devlet giriş nasıl yapılır? e Devlet ile ÖSYM YKS sonuç öğrenme sayfası
        1

        Milyonlarca üniversite adayının merakla beklediği YKS sonuçları açıklandı. Adaylar sınav sonucunu öğrenmek için aramalarını sıklaştırıken, "e-Devlet giriş nasıl yapılır?" soruları hız kazandı. İşte e Devlet ile ÖSYM sonuç öğrenme ekranı...

        2

        2022 YKS SONUÇLARI ERKEN AÇIKLANDI!

        ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan resmi açıklamaya göre, üniversite sınavı 2022 YKS sonuçları 20 Temmuz 2022 tarihinde açıklanacaktı.

        Ancak ÖSYM'den gelen sürpriz açıklamayla YKS sonuçları erken olarak açıklandı.

        3

        E-DEVLET GİRİŞİ NASIL YAPILIR - 2022

        e-Devlet sistemine giriş yapmak için ilk olarak e-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir. e-Devlet şifreniz olmadığı takdirde sisteme giriş yapamazsınız. e-Devlet şifresini PTT şubelerinden alabilirsiniz.

        e-Devlet şifresi edindikten sonra sisteme T.C. Kimlik Numarası ve şifreniz ile birlikte giriş yapabilirsiniz ve menüde yer alan tüm kamu hizmetlerini ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz.

        E-DEVLET GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

        4

        E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

        Şifreyi; şahsen başvuru ile yurt içinde PTT işyerlerinden veya yetkili acentelerinden, yurt dışında ise Dışişleri Bakanlığı’na bağlı elçilik ve konsolosluklardan temin edebilirsiniz.

        Mobil imza, elektronik imza, TC yeni kimlik kartı veya internet bankacılığı kullanıyorsanız, e-Devlet Kapısına bunlardan biri ile giriş yaptıktan sonra da şifre oluşturabilirsiniz.

        ŞİFRE NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

        Sisteme şifre ile ilk defa giriş yapan kullanıcı, güvenlik sebebiyle, otomatik olarak "Şifre Değiştirme" sayfasına yönlendirilir. Kayıt sonrasında sisteme giriş yapmış vatandaşlar dilerse Kullanıcı menüsündeki "Şifremi Değiştir" düğmesini tıklayarak şifre değişikliği işlemini gerçekleştirebilir.

        5

        E-DEVLET ŞİFRESİ İLE İLGİLİ DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN DURUMLAR NELERDİR?

        E-Devlet şifrenizi unutur veya kaybederseniz tekrar PTT’ye gitmenize gerek yoktur, onun yerine E-Devlet resmi internet sayfası üzerinde bulunan "Şifremi Unuttum" sekmesi aracılığı ile şifrenizi yenileyebilir ve tekrar sisteme giriş sağlayabilirsiniz. Şifreyi yenilemek için ise sistemde kayıtlı cep telefonunuzun tanımlı olması gerekir ve kayıtlı telefon numarasına gelen kodu eşleştirmeniz gerekmektedir. E-Devlet sistemi vatandaşa/kullanıcıya güvenlik bağlamında 3 ayda bir şifre yenileme seçeneği önerir. Şifreyi değiştirip değiştirmeme ise tercihe bağlıdır.

        e-İmza, Mobil İmza, Elektronik T.C. Kimlik Kartı ve Banka ile Giriş yöntemlerini kullanarak da ücretsiz şifre oluşturabilir, takip eden girişlerinizi şifreniz ile yapabilirsiniz.

        e-Devlet sistemi şifrenizi unutmadığınız sürece yeniden almanıza gerek yoktur. PTT'lerde şifre başvurusu yaparken yanınızda geçerli bir kimliğinizin olması yeterlidir. E-Devlet Kapısı çalışanları da dahil olmak üzere kimse şifrenizi göremez veya sizin adınıza şifre değişikliği yapamaz.

        E-DEVLET GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

        Haberi Hazırlayan: Türker Üner

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ