Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Kahraman Şehit Polis kabri başında anıldı

        Üç yıl önce İzmir Adliyesi önünde teröristlerle kahramanca mücadele ederek şehit düşen polis memuru Fethi Sekin memleketi Elazığ’da kabri başında anıldı.

        5 Ocak 2017 tarihinde İzmir Adliyesi’ne saldıran bölücü terör örgütü PKK üyeleri ile çatışmaya giren ve teröristleri etkisiz hale getirip onlarca insanın canını kurtaran Polis memuru Fethi Sekin, hain saldırıda şehit düşmüştü.

        Mustafa Uç'un haberine göre, kahraman şehit polis Fethi Sekin, bugün şehadetinin üçüncü sene-i devriyesinde Elazığ’ın Baskil ilçesi Doğancık köyündeki kabri başında anıldı. Anma töreni kapsamında il protolü, öğrenciler ve vatandaşlardan oluşan kortej, Türk Bayrakları ve dualarla Şehit polis Fethi Sekin’in kabrine kadar yürüdü.

        Anma programına Vali Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan İnan, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler, TSK ve emniyet personeli, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından şehidin ruhu için dua okundu.

        Anma programında konuşan, Şehit polis Fethi Sekin’in babası Mehmet Zeki Sekin, oğluyla gurur duyduğunu belirterek, "Bundan üç yıl önce bana en büyük acıyı yaşatan eli kanlı, gözü dönmüş, ruhu kirlenmiş, kalbi paslanmış hainlere ve onların yoldaşlarına sesleniyorum; vatanın bağrına fırlattığınız zehirli ihanet okları bizi biz, Fethi ve onun gibi nice kahraman yiğit vatan evladınının canları pahasına siper ettikleri iman göğsünde eritip bal kaymak eyledik. Ciğerimize saplanan kızgın demirleri, kor ateşleri göz yaşımızla soğutup söküp attık. Sizin ihanetiniz bizi birleştirdi. Zayıflatmadı güçlendirdi. Tüm Türkiye ve umudu Türkiye olan yüz milyonlarca insan tek vücut oldu. Biz ölmedik siz öldünüz, biz bitmedik siz bittiniz. Fethi nasıl son nefesine kadar bu vatanı savunduysa, bizler de kanımızın son damlasına kadar bu aziz ve cennet vatanı daha da güzelleştirmeye ant içtik." diye konuştu.

        AK parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar ise yaptığı konuşmada, "Türkiye'de maalesef bu topraklarda yaşanan sert olaylardan dolayı binlerce şehidimiz olmuştur. Hepsi ayrı ayrı birer kahramandır. Fethi Sekin de bunların en başta gelenidir. O da kahramanca, bu alçaklara karşı 9 mm silahla aslanlar gibi karşı koymuştur ve haince katledilmiştir. Bizler onu unutmayacağız. Onun gibi milyonlar arkasından geliyor. Bu topraklarda hainlik yapmak isteyen, aklından en ufak şekilde bu alçaklığı geçirenlere Elazığ'dan, Baskil'den gözdağı olsun; Allah onları kendi ateşiyle kavursun" diye konuştu.

        Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım da konuşmasında, "Bizler mazisi kahramanlıklarla, şerefle dolu aziz bir milletin evlatlarıyız. tarih sahnesinde var olduğu günden beri hem insanlık adına çalışmış, vatanı, milleti, bayrağı uğruna mücadele etmiş ve tarihin hiçbir döneminde silinmemiş, hep var olmuş ve de hep var olacağına inandığımız aziz bir milletin mirasçılarıyız. Bununla ne kadar gurur duysak , ne kadar övünsek, şükretsek azdır. Dolayısıyla bu değerleri, bu mirası, emaneti aklımızda tutarak bu milleti ebediyete kadar hem bu topraklarda hem yer yüzünde insanlığa hizmet eden bir millet olarak yaşatmanın azmi gayretinde olmalıyız. Bu topraklar kolay kazanılmadı. Nice sıkıntılar yaşandı. Bu topraklar hep şehit kanlarıyla sulandı. Şehit kanlarıyla hamurlaştı, yoruldu ve bugüne kadar bize intikal etti.Nice şehitlerimiz, nice gazilerimiz var. Kahramanlıklar ortaya koymuş Fethi Sekinler gibi nice kahramanların bıraktığı güzel bir yurtta yaşıyoruz. İnşallah bu yurt dünyanın kalbi olmaya devam edecektir. Şehitlerimiz milletimizin gönlünde taht kurmuş hepimizin baş tacı yaptığı insanlardır. Dolayısıyla onların emanetleri de bizim baş tacımızdır. En kıymetli varlıklarımızdır. Bu vesileyle kahramanca, yiğitçe, mertçe İzmir Adliyesinde terör saldırısını önleyen Fethi Sekin kardeşimize, onun nezdinde bütün gazilerimize, ebediyete intikal etmiş gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum."

        Törene katılanlar daha sonra Sekin’in mezarına karanfil bıraktı.

        Anma programı, Baskil Anadolu Anadolu Lisesinde devam etti. daha sonra Baskil ilçe merkez camiinde mevlid okutuldu.

        "MOTOSİKLETİ SERGİLENSİN"

        Sekin ile yıllarca aynı noktada görev yapan emekli meslektaşları Şahin Çevik ve Ümit Eken de, saldırının düzenlendiği 5 Ocak 2017 gününü unutamıyor. Sık sık bir araya gelip arkadaşlarının şehit olduğu İzmir Adliyesi C kapısındaki polis noktasına gelen Çevik ve Eken, Sekin'in geçen yıl aynı bölgede yapılan anıtı başında zaman geçiriyor.

        Kahraman polis memurunun anıtı başında onunla yaşadıkları anıları yad eden emekli polis arkadaşları, onun için dua ediyor.

        "HİÇ ÖLMEDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

        AA'nın haberine göre, emekli polis memuru Şahin Çevik yaptığı açıklamada, saldırıdan 15 dakika önce Sekin'in yanından ayrıldığını, olayın üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen hala Sekin'in şehit olduğuna inanamadığını söyledi.

        Acısının hâlâ ilk günkü tazeliğini koruduğunu anlatan Çevik, şöyle konuştu:

        "Fethi'yi unutamıyorum. O benim hep aklımda. Adliyeye geldiğim zaman anıtını gördüğümde onun hiç ölmediğini düşünüyorum. Anıtının karşısına geçip onunla içimden konuşuyorum. Hep ona bir şeyler mırıldanıyorum. ‘Merhaba Fethi dostum’ diyorum. 'Seni öpüyorum’ diyorum. Onu çok seviyorum."

        "MOTOSİKLETİNİN YERİ ANITININ YANIDIR"

        Fethi Sekin'in o gün kendini feda ettiğini, vazifesi gereği ölüme gözü kapalı gittiğini ifade eden Çevik, onun kahramanlığının herkese örnek olduğunu kaydetti.

        Bu kahramanlığın unutulamayacağını dile getiren Çevik, "Onu asla unutmadık, unutmayacağız." dedi.

        Çevik, Sekin'in motosikletinin anıtının yanında sergilenmesini istediklerini belirterek, "Fethi'nin motosikletinin yeri, anıtının yanıdır. O, motorunu çok severdi, onunla özdeşleşmişti. Yapılacak en doğru şey, Fethi'nin motorunun cam bir bölmede anıtının yanına konmasıdır. Bunun yapılmasını yakın arkadaşları olarak çok istiyoruz." diye konuştu.

        "VATANSEVERLİĞİYLE BÜYÜK BİR FELAKETİ ÖNLEDİ"

        Emekli polis memuru Ümit Eken de saldırının olduğu gün adliye binasında olduğunu, Sekin ile şehit olmasından 10 dakika önce sohbet ettiklerini hatırlattı.

        Mesai arkadaşının şehit olduğunu öğrendiği anı hâlâ unutamadığını anlatan Eken, "O benim kadim dostumdu. Gündüzleri beraberdik, akşamları telefonla konuşurduk. Hafta sonları oğlunu futbol maçına götürürdük. 3 yıl oldu, hala inanamıyorum. Çalışma odama onun fotoğrafını koydum. Zaman zaman onunla konuşuyorum." ifadelerini kullandı.

        Eken, Sekin'in yaptığı kahramanlıkla hainlere geçit vermediğini, onun bu özverili görev anlayışının başta polisler olmak üzere herkese örnek olduğunu vurguladı.

        Devletin ve milletin Sekin'e çok şey borçlu olduğunu dile getiren Eken, sözlerini "Anıtının başına her geldiğimde içim cız ediyor. Sohbet ediyorum onunla. 'Fethi keşke yanımda olsaydın, seninle olmaya ve konuşmaya ihtiyacım var' diyorum. O gün 'iyi ki vardı' diyorum. O olmasaydı adliye binasında neler yaşanabileceğini düşünemiyorum. Çok vahim şeyler olurdu. Fethi vatanseverliğiyle büyük bir felaketi önledi. Bu millet ve devlet ona çok şey borçlu, mekanı cennet olsun." diye tamamladı.

        Emniyet Genel Müdürlüğü de, Şehit Sekin'i ölümünün 3'üncü yıl dönümünde unutmadı.

        DHA'nın haberine göre, EGM, Twitter hesabından 'Kahramanlar can verir, Yurdu yaşatmak için! Şehadetinin 3. yıl dönümünde Fethi Sekin'i rahmetle anıyoruz' notu ile video yayımladı.

        Videoda, çok sayıda polis memurunun 'Ben Fethi Sekin, görevimin başındayım' sözlerine yer verildi. Ayrıca, videoda şehit Sekin'in fotoğrafına yer verilerek, "Ben polis memuru Fethi Sekin. 5 Ocak 2017 tarihinden şehit olarak yeniden doğdum" ifadelerine yer verildi. Video, şehit Sekin'in cenaze törenine çekilen fotoğraflar ile sona erdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ