Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş Lüks Ünlülerin kendi markaları para basıyor - Alışveriş Haberleri

        MENEKŞE ATASELİM / GAZETE HABERTÜRK

        Perakendeye yatırım yapan dünyaca ünlü isimler, sektörün onlarca yıllık dev markalarıyla yarışır hale geldi. Top modellerden aktristler ve şarkıcılara kadar farklı alanlarda üne kavuşan yıldızlar, markalaşma yatırımını ihmal etmedi. Bazıları kendi isimlerini marka yaptı; bazılarıysa sil baştan yeni markalar yarattı. Yıllar içinde yapılan yatırımlar meyvelerini verdi ve ünlü isimler perakendeden de milyar dolarlar kazanmaya başladı. The Jessica Simpson Collect markasıyla giyimden ayakkabıya 30 kategoride faaliyet gösteren pop müzik sanatçısı ve oyuncu Jessica Simpson, yıllık satış gelirinin 1 milyar doları bulduğunu açıkladı. Macy’s ve Dillard’s’ın da aralarında bulunduğu ABD’nin ünlü mağazalarında ürünleri satılan Simpson, başarısını “Kadınların ne istediğini anlıyorum” sözleriyle özetledi.

        45 MAĞAZAYA ULAŞTI

        Hilton Otelleri’nin veliahtı, oyuncu, şarkıcı ve en son DJ olarak karşımıza çıkan Paris Hilton da kendi ismini taşıyan hazır giyim markasıyla kasıp kavuruyor. Cirosu 1 milyarı aşan Hilton, özellikle Ortadoğu’da çok güçlü. Asya ve Ortadoğu’da 45 mağazası var; niyeti Çin ve Hindistan’a da girmek. Podyuma kısa süre önce veda eden Brezilyalı eski top model Gisele Bündchen ise birkaç farklı markayla ilerledi. Grendene firmasının terlik markası Ipanema için kendi koleksiyonunu üreten Bündchen, iç çamaşırı markası Hope işbirliğiyle Intimates isimli bir marka yarattı. Son olarak Sejaa markasıyla kozmetiğe adım atan Bündchen’in perakendede 1 milyar dolar ciro yaptığı hesaplandı.

        10 YILDA 40 MILYON ŞİŞE PARFÜM SATTI

        Ünlüler en uzun soluklu geliri parfümden elde ediyor. Paris Hilton’ın ismini taşıyan parfümlerden 10 yılda elde edilen toplam gelirin 2 milyar doları aştığı ve bu sürede 40 milyon şişelik satış yapıldığı belirtiliyor. Lady Gaga’dan Britney Spears’a, Jennifer Lopez’den Kylie Minogue’a pek çok isim kendi parfüm koleksiyonlarını yaratıyor.

        OBAMA’YA P. DIDDY KOKUSU

        ABD’de markaları öne çıkan isimler arasında rap müzikle uğraşanlar başı çekiyor. Puff Diddy de kendi markasını yönetiyor. Hatta ABD Başkanı Barack Obama’nın, Diddy’nin kendisinden ilham alarak piyasaya çıkardığı "I Am King" parfümünü kullandığı konuşuluyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ