Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Özel okulda ara sınıf zamlarına sınırlama - İş-Yaşam Haberleri

        Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) özel okulların yüzde 30’a varan yıllık fiyat artışlarına sınırlama getirdi. Yıllık ücretlerini bu ay açıklayan özel okullar, geçen yılki fiyatın üzerine en fazla yüzde 10 zam yapabilecek. Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü 2014 Temmuzu’nda yaptığı özel okul zamlarına sınırlama getiren yönetmelik değikliğini, Ocak 2015’te tekrar bir duyuruyla hatırlatmıştı. Yönetmeliğe göre; özel okullar arasınıflar için yıllık ücretlerini (Y.İ.; ÜFE+TÜFE) / 2 oranına, en fazla yüzde 5 oranında artış yaparak belirleyebilecek.

        Özel okullar fiyatlarını, ocak ile mayıs ayı arasında açıklamak zorunda. Okullar, ücret artışlarını, fiyatlarını açıkladıkları aydan önceki 12 aylık enflasyona göre belirleyebilecek. Bu durumda maksimum zam oranı, fiyatın açıklandığı aya göre değişebilecek. Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, yeni sistem ile yüksek zamların önüne geçtiklerini söyleyerek, “Yönetmelik ile okulların yapacağı en yüksek zamma sınırlama getirdik. Okullar formülümüze göre zamlarını belirleyip, Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri’ne (MEBBİS) girecekler” dedi.

        AVCI: AÇIKLAMA YAPMIŞTIK

        Özel okul fiyat listeleriyle ilgili soru üzerine dün Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Onunla ilgili Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğümüz bir açıklama yaptı, oradan takip edebilirsiniz” diye cevapladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ