Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Türk Telekom'un Avea hisselerini almasına onay onay çıktı - İş-Yaşam Haberleri

        Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Avea İletişim Hizmetleri AŞ’nin çıkarılmış sermayesindeki yüzde 10,0035’lik oranında hissesinin, Türk Telekomünikasyon AŞ’ye devredilmesine ilişkin hisse devri izin talebinin onaylanması karar verdi.

        BTK'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye İş Bankası AŞ, Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları AŞ, Trakya Yatırım Holding AŞ, Anadolu Hayat Emeklilik AŞ, Efes Holding AŞ ve Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi’nin sahip olduğu Avea İletişim Hizmetleri AŞ’nin çıkarılmış sermayesindeki yüzde 10,0035’lik oranında hissesinin, Türk Telekomünikasyon AŞ’ye devredilmesine ilişkin hisse devri izin talebinin onaylanması kararlaştırıldı.

        KIRKGÖZ: KALDIRAÇ SEVİYEMİZ SAĞLIKLI

        Türk Telekom Mali İşler Direktörü (CFO) Murat Kırkgöz, bugün CNBC-E televizyonuna yaptığı açıklamada Türk Telekom'da kaldıraç seviyesinin son derece sağlıklı olduğunu ve borçlanma seviyesini 4 yıla çıkardıklarını söyledi.

        Yabancı para cinsinden ciddi pozisyonları olduğunu ve bunu geçtiğimiz bir yılda 1 milyar dolar seviyesinde azalttıklarını belirten Murat Kırkgöz, sene içinde piyasa hareketlerini yakından takip edeceklerini söyledi.

        "KUR RİSKİNİ RAHAT ÇEVİREBİLECEK DURUMDAYIZ"

        Kırkgöz; "Borçlanmamızın yaklaşık yüzde 75'i dolar cinsindendi. Kredi işlemleri sayesinde bu rakamı yüzde 50'ye çektik. Dolayısıyla bilançoda doların ağırlığı yüzde 50 gibi. İkinci yarıda kur hareketlerine göre kur kaybı/kazancını belli bir noktaya oturtmuş olacağız, Şu aşamada kur riskini rahat çevirebilecek durumdayız" dedi.

        "AVEA'NIN YÜZDE 100'ÜNE SAHİP OLMAMIZ ÇOK ÖNEMLİ"

        Türk Telekom CFO'suMurat Kırkgöz; Avea'nın yüzde 100'üne sahip olmak entegrasyon açısından bizim için çok önemli. Avea payının yüzde 100'e çıkmasının bu sene konsolidasyon etkisi çok cüzzi olacaktır" dedi.

        TÜRK TELEKOM'DAN AVEA AÇIKLAMASI

        Türk Telekomünikasyon AŞ, Avea İletişim Hizmetleri AŞ ile birleşme yönünde alınmış bir karar bulunmadığını açıkladı.

        Türk Telekomünikasyon AŞ, Avea İletişim Hizmetleri AŞ ile birleşme yönünde alınmış bir karar bulunmadığını bildirdi.

        Türk Telekomünikasyon AŞ'nin, Avea İletişim Hizmetleri AŞ ile birleşme haberlerine ilişkin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayımlanan açıklamasında, şunlar kaydedildi:"Şirketimizin yüzde 89,99'luk hissesine sahip olduğu, kalan yüzde 10,0035'lik hissenin alımı için İş Bankası Grubu'yla anlaştığı ve resmi onay süreci devam eden bağlı ortaklığı Avea İletişim Hizmetleri AŞ ile birleşme yönünde alınmış bir karar bulunmamaktadır."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ