Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam AstraZeneca kanser ilacı geliştiricisi Acerta'yı satın alabilir - İş-Yaşam Haberleri

        HABERTURK.COM / EKONOMİ SERVİSİ

        Wall Street Journal, konuya yakın kişilere dayandırdığı haberinde İngiliz ilaç üreticisi AstraZeneca Plc'nin kanser ilaçları geliştirici Acerta Pharma BV firmasını 5 milyar dolardan fazla bir rakama satın almak için görüşmelere başladığını belirtti.

        Reuters'in haberine göre Hollanda merkezli Acerta hastalığa karşı vücudun kendi savunma sisteminin kullanan kanser ilaçları geliştiriyor.

        Acerta, geçtiğimizi Pazartesi günü, deneysel ilaç acalabrutinib'in denendiği kronik lenfositik lösemi hastalarının yüzde 95'inde etkili olduğunu bildirdi.

        Acerta satınalmasının en çok satan ilaçlarının satışları düşen AstraZeneca için kritik bir hamle olabileceği belirtiliyor.

        AstraZeneca, 2020 yılına kadar 6 kanser ilacını piyasaya sürmeyi planlıyor. Bunlardan ikisi geçtiğimiz ay onaylanan akciğer kanseri tedavisi sonrası kötüleşen hastaların kullanacağı hap ve yumurtalık kanseri için geliştirilen bir başka ilaç.

        AstraZeneca geçtiğimiz ay hiperkalemi veya yüksek potasyum seviyeleri için yeni tedaviler geliştirmek amacıyla biyoteknoloji firması ZS Pharma'yı 2,7 milyar dolara satın alacağını duyurmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ