Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Yılmaz Ulusoy kimdir? Kaç yaşındadır? - İş-Yaşam Haberleri

        YILMAZ ULUSOY KİMDİR?

        Yılmaz Ulusoy, 1941 yılında Trabzon'un Of ilçesinde dünyaya geldi. Lise eğitimini Trabzon Lisesi'nde bitirdikten sonra, İngiltere'de lisan eğitimini aldı. 1958‘de liseden sonra Ulusoy’da çalışmaya başladı. Ulusoy, 1959 yılında Trabzon Erdoğdu kulubünde futbol kulüp yöneticiliği hayatına ilk adımı attı.

        1962 yılında iş gereği Samsun'a geçen Ulusoy, Samsun’da 1963 yılında, önce “Fener Gençlik” te başlayan spor kulübü yöneticiliğinin ardından, 1965’te kurulmasına öncülük ettiği “Samsunspor” da hem Kurucu üye hem de ilk Yönetim Kurulu Üyesi olarak yer aldı.

        1967 yılında Samsunspor Başkanlığı'na seçildi ve 1973 yılına kadar başkan olarak kaldıktan sonra, 1974 yılında İstanbul’a gelerek, Ulusoy firmasındaki işine burada devam etmeye başladı. 1985 yılında ise kurulan Güreş Federasyonu’nda as Başkan olarak görev aldı.

        İTO’dan sonra İSO ve DTO Meclis Üyeliği, TÜSİAD Üyeliği gibi mesleki örgütlerde yer alan Ulusoy, bunların yanı sıra vakıf üniversiteleri mütevelli heyetinde, sanat, kültür, spor ve çevre ile ilgili pek çok sivil toplum kuruluşunda aktif olarak görev yapmaktadır.

        Serap Ulusoy ile evli olan Yılmaz Ulusoy, Pınar Ulusoy Şenol, Pelin Ulusoy Tepret, Mehmet Yılmaz Ulusoy adlarında üç çocuğu ve Kaan Şenol, Yılmaz Ulusoy, Hikmet Can Tepret ile Mina Tepret adlarında ikiz torunları vardır.

        Yılmaz Ulusoy, halen Yılmaz Ulusoy Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütmektedir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ