Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam "Getirinin az olması fon yöneticilerinin korkak olmasından" - İş-Yaşam Haberleri

        Ergo Emeklilik’i satınalan Fiba EmeklilikGenel Müdürü ÖmerMert, emeklilik fonlarınıngetirisinin düşük olmasınıdiğer etkenlerin sanı sırafon yöneticilerinin korkakolmasına da bağladı.

        Emeklilik fonlarında hissesenedi varlığının toplamaoranının her dönem yüzde 14olduğunu ifade eden Mert,“Büyük fonların portföyyöneticileri birbiriniizliyor. Küçükler deonlar ne yapıyorsaaynısını yapıyor. Getiridüşerse tepki almaktan

        hesap vermektençekinen yöneticiler decesaset edip farkyaratan adımlaratmıyor.Böylece kriz dönemlerindede borsanınuçtuğudönemlerdede fonlardakihisse oranı hepaynı kalıyor. Oysa bizim emeklilikfonlarının yaş ortalamasınagöre hisse senedi oranının yüzde 50 ile 60 arasındaolması gerekiyor” diyekonuştu.

        ‘BU YIL YÜZDE 3 GETİRİ VAR’

        Fon yöneticilerinin TLvarlıklara yatırım yapmasınedeniyle borsanın düştüğüve faizlerin yükseldiğiortamda tabii ki fonlarıngetirisinin eksiyedöneceğini de kaydedenMert, “Böylece fonlarkaybettirince tepkileroluşmaya başlıyor.Oysa TL varlıklar değerkazanınca fon getirileride artıyor. Bunu dakimse ‘Oh negüzel kazandık’diye söylemiyor.Örneğin buyılbaşındanbu yanayüzde 3 ile5 arasında getirisağladık.Bunu da Diğer yandan yine de fon yöneticileri aktif olsa örneğinşimdiye kadar getiri yüzde 5değil 6-7 olurdu” dedi.

        ERGO İLE SINIRLIKALMAYACAĞIZ

        Fibe Emeklilik’in Ergo’yu satın almasının andından hızlıbir şekilde büyümeye devamedeceklerini anlatan Mert,satın almaların Ergo ile sınırlıkalmayacağını aktif olarakBES yönetimi yapmayan bazışirketleri de gözlem altınaaldıklarını kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ