Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Avrupa Merkez Bankası faizleri değiştirmedi - İş-Yaşam Haberleri

        ECB'den yapılan açıklamada, Yönetim Kurulu'nun bugünkü toplantısında faiz oranlarını sabit tutma kararı aldığı bildirildi.

        Banka, bu yılın mart ayındaki toplantısında ekonomiyi canlandırmak ve enflasyonu yükseltmek için radikal kararlar almış ve bu kapsamda mevduat faizini yüzde eksi 0,40'a, politika faizini yüzde sıfıra ve marjinal borç verme faizini de yüzde 0,25'e çekmişti.

        Avrupa Merkez Bankası'nın faizi sabit bırakmasının ardından Başkan Mario Draghi basın toplantısı düzenledi.

        Draghi şunları söyledi: “Faizler mevcut veya daha düşük seviyede uzunca bir süre kalacak, bu süre planlanan varlık alımlarından daha uzun olacak. Şirket tahvili alımları haziran ayında başlayacak.

        KÜRESEL BELİRSİZLİKLER SÜRÜYOR

        Euro Bölgesi’nde genel finansman koşulları iyileşti, küresel belirsizlikler sürüyor. Uygun düzeyde gevşek para politikasını sürdürmek hayati önemde.

        AŞAĞI YÖNLÜ RİSKLER SÜRÜYOR

        Çok düşük enflasyonun kalıcı olmayacağından emin olmamız şart. Ekonomideki toparlanmanın devam edeceğini düşünüyoruz.Euro Bölgesi ekonomik görünümü üzerindeki riskler aşağı yönlü seyrine devam ediyor. Euro Bölgesi ekonomisi büyüme görünümü üzerindeki temel riskler küresel belirsizlik ve jeopolitik risklerden oluşuyor.

        ENFLASYON EKSİYE DÖNECEK

        Euro Bölgesi’nde enflasyon eksiye dönecek, 2016 sonlarına doğru yükselecek, 2017-2018 daha da toparlanacak."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ