Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Ali Ülker'den o iddialara yanıt - İş-Yaşam Haberleri

        Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, Kaynak Holding ile ortaklık iddialarını yanıtladı.

        Yeni Şafak'a konuşan Ali Ülker, "Bu işin bizi bulması bizi üzdü. Çünkü biz 72'nci seneyi kutlayan bir şirketiz. Bizim gelişmemiz büyümemiz herhangi bir siyasi gruba dayanmıyor. Bir gruba yakınlığımızdan dolayı menfaat sağlamış da değiliz. Ama siyasi konuların içine çekilmek bizi üzüyor" dedi. Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker'in, “Bizim alnımız ak, işlerimiz tertemizdir" şeklindeki açıklamasını hatırlatan Ülker, bunun ötesinde Ülker ile o grup arasında bağı kurmayı isteyenlerde su-i niyet olduğunu belirtti.

        ÇOK AZ ÇALIŞANIMIZ TAKİBATA UĞRADI

        15 Temmuz'dan sonra Murat Ülker'in bizzat meydanlarda olduğunu belirten Ülker, “Bunun ötesinde bizim en büyük katkımız dışarıya yaptığımız iletişim. Hem ortaklarımıza hem tesadüf ettiğimiz kişilere, devlet kademelerine ben gittiğim zaman anlatıyorum. 50 bin çalışanımız var, 35 bini Türkiye'de. Bu 35 bin içinde bile kaale almaya değmeyecek kadar az bir takibat oldu. Demek ki, biz seçimlerimizi çok hassas yapıyoruz. Bizim arkadaşlarımız çok meşguller, siyaset yapmaya ve böyle işlerin peşinden koşmaya vakitleri yok" diye konuştu.

        KAYYUM PARAYI İSTEDİ VERMEDİK

        “Geçmişte birçok kişinin bu grupla yolu kesişti. Ülker Grubu'nun da ortaklığı olmuş olabilir mi? Var mı öyle bir şey?" şeklindeki soru üzerine Ali Ülker, şu bilgileri paylaştı: “Bununla ilgili şöyle bir hadise cereyan etti. Bizim ortak olarak bulunduğumuz bir arsa kooperatifi vardı. Kaynak Holding de bu arsaya ortak olduğu için ilgili hadise yaşandı. Kaynak Holding'e kayyum atandıktan sonra kayyum paralarını alıp, bu ortaklıktan çıkmak istedi. Tabii avanslar vardı içeride. 'Avansları verin' dediler kooperatife. Biz 'veremeyiz' dedik."

        MAHKEME KARARI BEKLENDİ

        Bunun için mahkeme kararı istediklerinin altını çizen Ülker, şöyle devam etti: “Çünkü herhangi bir şekilde para transfer edersek kayyum dahi atanmış olsa sıkıntı olur. Mahkeme kararıyla biz bu paraları iade ettik ve arsa üzerimize geçti. Olan bütün hadise budur. Mahkeme ile tescil edilmiş ve mahkemede sonuçlanmış bir hadisedir."

        KAYNAĞA DA CEVABIMIZ AYNI OLDU

        Ali Ülker, “Bu ortaklık ne zaman oluştu? Büyük bir paradan mı bahsediyorsunuz?" şeklindeki soruya şu karşılığı verdi: “Hayır. Üzerine inşaat yapılması düşünülen ufak bir arsa. 2010'lara falan dayanıyor herhalde. Mahkemeden tescil edilmeden bu parayı iade etmedik."

        17/25 Aralık sürecinin ardından kayyumun talebine benzer bir talebin Kaynak Holding'den de kendilerine iletildiğini belirten Ali Ülker, o günlerde yaşadıklarını da anlattı. Ülker: “Kaynak Holding 'biz paramızı alıp çıkmak istiyoruz' dediği zaman ona da müsaade etmedik. Çünkü siz şaibeli duruma düştünüz. 17-25 Aralık sürecinden sonra kusura bakmayın biz size hakları olmasına rağmen, kendi paraları olmasına rağmen 'hiçbir şeyi kooperatiften dışarıya çıkaramayız' dedik."

        SABRİ BEY'İN DE BİR İLİŞKİSİ YOKTU

        Ülker Grubu kurucusu rahmetli Sabri Ülker'in dini kisve altında ticaret yapılması konusuna ilişkin bakışını da anlatan Ülker, “Sabri Bey'in de böyle bir ilişkisi yok geçmişten gelen. Sabri Bey; bu gibi dini kisveler altında ticaret yapılmasını ve farklı alanlarda faaliyet gösterilmesini asla tasvip etmemiştir. Sabri Bey'in de babası biliyorsunuz bir İslam alimi, medrese hocası. Din insanlarının siyaset ve ticarete girmeleri konusunda Sabri Bey'in hep çekincesi olmuştur" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ