Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Murat Ülker, Sabri Ülker'i anlattı - İş-Yaşam Haberleri

        Yıldız Holding ve Ülker markasının kurucusu Sabri Ülker’in 2014 yılında kitaplaştırılan hayat hikâyesi dijital ortama taşındı. Ülker’in hayatı www. sabriulkerinhayathikayesi.com sitesinden okunabilecek.

        Dijital kitapta dönemin siyasetçileriyle birlikte Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan gibi isimlerin değerlendirmeleri de yer alıyor.

        Firmaların hayatta kalması için dijitalleşmesi gerektiğine inanan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Sabri

        Ülker’in 2000 yılında verdiği “Önümüzde bambaşka ufuklar var” mesajını hatırlatarak“Sevgili babam, ‘Bilim ve teknik,

        bu yeni yüzyılda insan hayatına çok daha olumlu şeyler katacaktır.

        REKLAM

        Ancak, bence önemli olan, böyle birgelişmeyi insanın da kendi varlığında yaşatmasıdır’ sözüyle 2000 yılında teknolojik gelişmelerin günümüzde alacağı duruma gönderme yapmış. Herkesin buna ayak uydurması gerektiğine inanmış” dedi. Ülker şöyle devam etti: “Sabri Bey, her zaman global olma hayali kuran bir vizyonerdi. 1990’ların başında Nabisco şirketinin Amerika’daki doğrudan mağazaya teslim sisteminin benzerini distribütörlerimize yaptırdık, geliştirdik. Sonra Nabisco’yu almak için teklif verdik, olmadı ama Sabri Ülker, bu pazarlıklardan büyük tecrübeyle dönmüş oldu.”

        "TÜRKİYE’NİN KALKINMA VE BAŞARI HİKÂYESININ AYNASI"

        Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kitapta yer alan değerlendirmesi şöyle: “Sabri Ülker’in hayat hikâyesi, Türkiye’nin kalkınma ve başarı hikâyesininaynasıdır. Sabri Ülker, büyük meşakkatlere göğüs gerdi.

        İlk üretime başladığında, 2 ayda iflas edeceği düşünülüyordu; ama o direndi, sebatetti; ülkenin sanayici namzetlerineaydınlık bir yol bıraktı, bir rehber oldu.”

        "BENİM İÇİN ROL MODEL OLACAK KIŞILERDEN BIRIYDİ"

        Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’ın kitaptaki değerlendirmesi şöyle: “Sabri Ülker Bey’le NASAŞ’ta ve Polinas’ta ortak yıllarımız geçti. Polinas döneminde çok daha yakınlaştık. Şirketin yönetim kurulu başkanlığını Sabri Bey yürütüyordu, ben de başkan yardımcısıydım. Tecrübesine, insanlığına ve dostluğuna çok hürmet ettiğim, benim için rol model kişilerden biriydi.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ