Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Bakan Çavuşoğlu Turizm Borsası Fuarı'nda konuştu - İş-Yaşam Haberleri

        Bakan Avcı, fuara katılan kuruluşlara teşekkür ederek, "Türkiye 2017 ve 2018 yılında 2016 yılındaki tüm dünyayı da etkileyen dar boğazdan çıkmış olarak çok daha ileri hedeflere ulaşacak" dedi.

        Bakan Avcı, Almanya'da ikamet eden Türk vatandaşlarının komşularını da alarak tatillerini Türkiye'de gerçekleştirmeleri duyurusunda bulunarak, "Bakanlığımız, kamu kurum ve kuruluşlarımız, belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız bu kampanya çerçevesinde cazip promosyonlar hazırladılar, hazırlıyorlar. Bir kez daha Sayın Cumhurbaşkanımızın davetini tekrar ediyoruz. Türkiye'ye gelin. Gelirken komşunuzu da getirin" ifadelerini kullandı.

        ''TÜRKİYE'YE GELEN ALMANLAR, TÜRKİYE İLE ALMANYA ARASINDA BİZİM EN ÖNEMLİ DOSTLUK KÖPRÜMÜZDÜR''

        REKLAM

        Dünya'nın en büyük turizm fuarı olan Uluslararası Berlin Turizm Borsası Fuarı'nda konuşan Çavuşoğlu, "Esasen Dünya Turizm Borsası, ITB'de belirlenir. Dolayısıyla Türkiye'deki turizmciler otel sahiplerinden tutun da sağlık ve alternatif turizmden yatırım yapanlar ve seyahat acenteleri mutlaka gelir bu fuara katılırlar. Alman dostlarımızın da tatillerini yapmak için Türkiye'yi tercih etmelerinden biz büyük bir memnuniyet duyuyoruz.

        Bu sabah dostum Sigmar Gabril'le de görüşmemizde vurguladığımız gibi biraz sonra görüşmenin detaylarını ayrıca paylaşacağız. Almanya'da yaşayan Türkler ve benim şehrim Antalya ve Alanya'da yaşayan Almanlar ve özellikle tatillerini geçirmek için Türkiye'ye gelen Almanlar, Türkiye ile Almanya arasında bizim en önemli dostluk köprümüzdür. İlişkimize önemli katkı sağlıyorlar.

        Bundan sonraki süreçte de bunun böyle olmasını arzu ediyoruz. 2017 yıllarda başta olmak üzere daha fazla alman dostumuzu ve vatandaşımızı tatillerini geçirmek için güzel ülkemize ve şehirlerimize davet ediyoruz" açıklamasını yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ