Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para "Bugünün yarını da var" - Makro Ekonomi Haberleri

        Bankaların reel sektör kredilerin geri çağıranların takipçisi olacaklarını belirten Başbakan Erdoğan, “. Bugünün yarını da var. Bunu kimsenin unutmaması lazım” dedi. Hindistan gezisi öncesi basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, “Ziyaretimiz sırasında Hintli, muhataplarımızla bölgesel meseleler hakkında kapsamlı istişareler yapacağız. Müşterek ne adımlar atabiliriz işadamlarımızla değerlendireceğiz” diye konuştu. Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başbakan, “Dün akşam yaptığınız konuşmada faiz oranlarını oynamaları nedeniyle bankaları eleştirmiştiniz. BDDK Başkanı finans sektörünün olumlu bir duruş sergilediğini söyledi. BDDK'dan böyle bir açıklama gelmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

        ŞİRKETLER ŞİKAYETÇİ

        Bilgileri tam incelemeniz lazım. BDDK Başkanı'nın ifadesi bankalarımız 2001 krizindeki duruşlarına göre daha olgun bir noktadadır. İfade böyle. Bunu BDDK Başkanı'ndan da özellikle dinledim. BDDK da tavır alacaktır diye bir konuşmam yok. BDDK bu süreci değerlendirecektir dedim. Denetim ve düzenleme BDDK'ya aittir. Hükümet olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. G-20 önemlidir. Hindistan ziyareti önemlidir. Körfez'e gideceğim. Rusya ve İran planım var. Bütün mesele nedir bu süreci en hafif zararla nasıl atlatabiliriz mesele budur. Ben de koşturacağım. İlgili bakan arkadaşlarım da koşturacak. Reel sektör olsun, finans sektörü olsun birlikte yürüteceğiz. Herkes taşın altına elini koyacak. Reel sektörden farklı gruplarla görüştüm. Krediyi geri çağırma noktasında bana şikayetlerini ilettiler. Böyle bir dar zamanda kalkıp bu tür kredi geri çağırma yaptıklarında onların farklı tepkileri var. Çünkü yanlarında çalıştırdıkları insanlar var. Devlete yaptıkları yatırımlar var. Devlet para versin iş yapalım durumunda değiller. Bunların takipçisi olacağız. Kimse şurada darda duruyor, bir tekme de reel sektöre ben vurayım diyemez. Bugünün yarını da var. Bunu kimsenin unutmaması lazım.”

        IMF KREDİSİNİN MİKTARI BELLİ DEĞİL

        IMF anlaşmasıyla 20-40 milyar dolar arasında kredi gelebileceği yönündeki haberlerle ilgili soruları da yanıtlayan Başbakan Erdoğan, “IMF'nin vereceği kredi miktarı belli değil. Ancak görüşmeler sürüyor. Onlar bizim hassasiyetimizi dikkate alacak ama ABD'deki görüşmeler konusunda umutluyum. Bir şey olmamasını istiyorum. O da istismar” şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ