Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Davos Zirvesi'nde çok özel davet! - Makro Ekonomi Haberleri

        Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk Türkiye’nin yatırımlar açısından önemli bir marka haline geldiğini söyledi. Dünya medya devi olarak gösterilen Rupert Murdoch da Türkiye’nin kanunlar ülkesi olmasının yatırımlar için önemli bir etken olduğunun altını çizdi.

        Dünya Ekonomik Forumu’na ev sahipliği yapan İsviçre’nin Davos kasabasında Doğuş Grubu tarafından verilen davet siyaset, medya ve iş dünyasından önemli isimleri bir araya getirdi.

        TÜRKİYE VE ÖNÜNDEKİ FIRSATLAR

        Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Türkiye’nin küresel olarak önemli bir ülke haline geldiğini vurgulayarak şunları söyledi:

        “Dünyadaki enerji problemiyle ilgili Türkiye'siz geçiş yok. Türkiye daha çok önemsenmeye başlandı. Türkiye’nin demakrotik yapısı genç nüfusu hem Asya hem Avrupa için tam anlyamıyla bir köprü... Türkiye yapmış olduğu yatırımlarla nerde olduğu için değil ne olduğu için konuşuluyor. Beni sevindiren Türkiye’nin liderliği konuşuluyor. Türkiye eskisinden daha güçlü bir hale geldi. Benim gördüğüm şekliyle eğitim çok önemli... 2020’li yıllara doğru Türkiye çok önemli bir potansiyel doğuyor. Bir devamlılık çok önemli AB’yle ilgili bir eğitim çok önemli..”

        MURDOCH: TÜRKİYE ÖNEMLİ VE GÜÇLÜ BİR ÜLKE

        Fox News haber kanalı, 20th Century Fox film stüdyoları gibi kuruluşları bünyesinde bulunduran News Corporation’ın sahibi Rupert Murdoch da konuklar arasındaydı. Murdoch, Türkiye’deki istikrarın önemine dikkat çekerek, “Bence Türkiye çok güçlü ve önemli bir ülke. Umarım şu andaki politikalarını devam ettirir. Türkiye kanunlar ülkesi. Bu yatırımların yapılabilmesi için önemli bir etken” dedi.

        EN İYİ SUNUMU YAPTINIZ

        Dünya Ekonomik Forumu Avrupa Direktörü Felix Howald da Türkiye’nin Davos’ta iyi bir sunum yaptığını söyledi. Howald şöyle dedi:

        “Türkiye burada çok güçlü bir sunum yaptı. Sadece AB anlamında birçok açıdan önemli bir ülke. AB kimliği içiresinde düşünülürse daha da önemli bir yere geldi. Burada aynı zamanda Ortadoğu, AB tartışmaları içinde yer alıyor ve önemi giderek artıyor.”

        KARARLI ADIMLAR ATMAYA DEVAM EDİYORUZ

        Başmüzakereci Ali Babacan ise seçim yılı olmasına rağmen 2007’de Türkiye’nin kararlı adımlarla yürümeye devam edeceğini vurguladı. Babacan, “Türkiye yıllar boyu siyasi çalkantılarla anılırken şimdi AB yolunda emin adımlarla yürüyen bir ülke... 2007 yılı bizim herhangi bir yıl gibi yıl olacak. Ana politikalarında bir değişme bir sapma olmayacak. Standartlarını yükselten bir ülke olacak. Mali disiplin ve diğer politikalar büyük kararlılıkla devam edecek” dedi.

        Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök de, dünya ekonomik forumu toplantılarının önemine işaret etti. Özkök, “Bana göre burası Babil kulesi.. Davos insanların savaş yapamayacakları ilişkilerin kurulduğu yerlerden... Öyle bir gün gelecek ki siyasiler savaş yapmaya karar verdiklerinde kimse savaş yapamayacak hale gelecek... İnsanların ilgi alanları başka yerlere doğru gidiyor” dedi.

        Bu yıl 36’ıncısı düzenlenen Davos zirvesi yarın sona erecek.

        NTVMSNBC

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ