Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fransa'nın Marsilya kentinde dün toplanan G-7 maliye bakanları ve merkez bankaları başkanları yaptıkları açıklamada, ''Bankacılık sisteminin ve finansal piyasaların direncini sağlamlaştırmak için gerekli her türlü önlemi alacağız'' dedi.

        Açıklamada, merkez bankalarının ''fiyat istikrarını ve ekonomideki toparlanmayı desteklemeyi sürdüreceği, bankalara likidite sağlayacağı, hükümetlerin ise ''büyüme dostu'' bütçe kesintilerine gideceği kaydedildi.

        Açıklamada ayrıca, ABD Başkanı Barack Obama'nın 447 milyar dolarlık istihdam paketine ve Evro Bölgesi liderlerinin, Avrupa Finansal İstikrar Fonu'nun (EFSF) gücünün artırılmasını amaçlayan 21 Temmuz kararlarına destek verildiği ifade edildi.

        Bu arada ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner, küresel ekonomiyi tehdit eden Avrupa'nın borç krizinin üstesinden gelmek için Avrupa'nın güçlü ülkelerinin Avro Bölgesi'nin zayıf ülkelerine ''açık'' finansal destek vermesi gerektiğini söyledi.

        Kanada Maliye Bakanı Jim Flaherty de piyasa güvenini sağlamak için kararlı adımların gerektiğini ve mali konsolidasyonu çok fazla yavaşlatmanın ''ahmakça'' olacağını söyledi.

        Öte yandan, piyasa uzmanları, G-7 toplantısından büyüme dostu mali düzeltmeler çağrısı dışında özel bir sonuç çıkmadığı yorumunu yaptılar.

        AA

        ÖNERİLEN VİDEO

        Sarıyer'de selde kaybolan Ahmet Derin'in aracının sürüklendiği yeni görüntüler: İçinde adam var

        SARIYER'de selde kaybolan Ahmet Derin'in (63) aracının sel sularında sürüklendiği anlara ait yeni cep telefonu görüntüleri ortaya çıktı. Videoda görüntüleri kaydedenlerin derenin taşması üzerine "Abi inelim herhalde burada öleceğiz" cümleleri duyuluyor. Aracın içinde bir kişinin olduğunu fark edenle...
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ