Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Fenerbahçe, borsanın devi oldu - Makro Ekonomi Haberleri

        Piyasa değeri 1.5 milyar YTL'ye ulaşan Fenerbahçe, borsanın birçok devini solladı. 50 yıllık Yazıcılar Holding, Ülker, THY, Petkim ve halka açık 4 banka Kanarya'nın gerisinde kaldı..

        Milli takımın başarısı Türk takımlarının borsadaki fiyatlarını uçurdu. Türk futbol takımlarına yatırım yapan QVT adlı fonun yaptığı alımlarla İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem gören 4 kulübün hisseleri 1 haftada yüzde 10 yükseldi. Futbol kulüplerinin değeri 1 milyar 762 milyon dolara ulaştı. Fon Türkiye'nin başarılarısının ardından hem ülkede futbola ilginin artacak olması ile satılacak olan kombine biletler hem de futbolcuların değerinin artacağı varsayımıyla bu kulüplerdeki payını artırdı.

        CİMBOM 107'NCİ Fenerbahçe'nin piyasa değeri dün 1.5 milyar YTL'yi aştı. Gün sonunda 1 milyar 487 milyondan kapandı. İMKB'de işlem gören dev şirketler içinde 31'inci sıraya yerleşti. Yazıcılar Holding, Ülker, Türk Hava Yolları, Petkim piyasa değeri Fener'in altında kaldı. Borsada işlem gören Türk Ekonomi Bankası, Fortisbank, Tekstilbank ve Şekerbank'ın piyasa değeri de Fenerbahçe'den daha düşük duruma geldi. Trabzonspor ise 322 milyar YTL'lik piyasa değeri ile 94'uncu sıraya yerleşti. Galatasaray ise 262 milyon dolarlık piyasa değeri ile 107'inci sırada yer aldı. Cimbom'un piyasa değeri, Soda Sanayi, Vakko gibi şirketleri geçti. Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor hisselerinin bu kadar yükselip holdingleri geride bırakmasının nedeni ise bu kulüplerin Sportif AŞ adıyla halka açtıkları şirketlerin yapısı.

        KEMİKSİZ KAZANÇ Bu şirketlere ortak olan borsa yatırımcısı kulübün sadece gelirlerine ortak oluyor. Giderler kulübe kalıyor. Böyle olunca şirketlerin piyasa değerleri de şişiyor. Gelir artışı direkt olarak kar payına yansıyor. Hissedarlar kemiksiz para kazanıyor. Oysa Beşiktaş'ta durum aynı değil. Kulüp zararları ve masrafları halka açık şirketin bilançosuna dahil. Borsa ortakları bu zararları kar paylarında görüyor.

        SABAH - RAHİM AK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ