Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Avrupa'dan açığa satışa yasak - Para Haberleri

        AB piyasa denetçisi, piyasaların karışık olduğu bir dönemde Fransa, İtalya, İspanya ve Belçika'nın açığa satış yapılmasını yasakladığını bildirdi.

        AB denetleme otoritesi ESMA'dan yapılan açıklamada, dört ülkenin açığa satışla ilgili bir açıklama yaptıkları ve yeni yasaklarla ilgili kısa sürede açıklama yapacakları belirtildi.

        Açığa satış, ''kar sağlamak amacıyla bir hisse senedini satmak ve onu daha düşük bir fiyatla geri satın almak'' anlamına geliyor.

        TÜRKİYE'DE YASAKLANACAK MI?

        İMKB Başkanı Hüseyin Erken, açığa satışı yasaklamayı düşünmediklerini söyledi. Avrupa'nın bazı ülkelerinde açığa satışın yasaklanması bu uygulamanın Türkiye'de de olabileceği ihtimalini doğurdu. Fakat Bloomberg International'a değerlendirmelerde bulunan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı Hüseyin erken, açığa satışları yasaklamayı düşünmediklerini, zira artırılan denetimler ve işlem düzenlemelerine aykırı hareketlere uygulanan ağır para cezalarının adil fiyatlama için yeterli koruyuculuğu sağlamakta olduğunu söyledi.

        E-posta yoluyla soruları yanıtlayan Erken, açığa satışların İMKB'de önemli bir hacim tutmadığını ve piyasa üzerindeki genel etkisinin sınırlı kaldığını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ