Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar Paranın patronları el sıkıştı - Para Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK

        Küresel finans dünyasının en köklü ailelerinden Avrupa kökenli Rothschild ve ABD’li Rockefeller aileleri varlık yönetimi alanında stratejik ortaklık kurma kararı aldı. Kuruluşlardan yapılan açıklamalara göre Rothschild’e ait RIT Capital Partners, ABD’li Rockefeller’in servet danışmanlığı ve varlık yönetimi faaliyetlerinin yüzde 37’sini alacak. Ancak alışverişin bedeli konusunda herhangi bir bilgi verilmedi. Kurulacak ortaklık, yatırım fonları kurulması, varlık yöneticileri satın alınmasına odaklanacak. Böylece Rothschild’ın, ABD piyasasındaki etkinliğinin artması bekleniyor.

        AİLE BOYU GÜÇ

        Hem Rockefeller ve hem de Rothschild Ailesi’nin geçmişi oldukça eskiye dayanıyor. Rothschild’lerde ilk bankacılık işlemlerini ailenin kurucu babası olarak bilinen Mayer Amschel 1789’da Almanya’da başlattı. 5 kardeş arasından en büyüğü olan Mayer Amschel Rothschild liderliğindeki aile kısa sürede Avrupa’nın en büyük finans kuruluşlarından birini inşa etti. Aileyle bağlantısı bulunan çok sayıda finans kuruluşu bugün de faaliyetini sürdürüyor. Rockefeller cephesinde de durum çok farklı değil. ABD’nin en varlıklı ailesi olarak bilinen Rockefeller’lerin başarı hikâyesi ise petrolle başladı.

        İLK DOLAR MİLYARDERİ

        1870’de John Davison Rockefeller tarafından kurulan petrol şirketi Standard Oil Company ülkenin sektördeki lokomotifi haline geldi. Rockefeller, dünyada ilk defa 1 milyar dolarlık kişisel servete ulaşan insan unvanını taşıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ