Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Vakıfbank, 1.5 yılda yüzde 200 büyüdü - Para Haberleri

        VakıfBank, kredi kartı pazarında hızla büyüyor. 2011 yılı ve 2012 yılının ilk çeyreğini sektörün çok üzerinde bir büyüme ve karlılık rakamıyla geride bırakan VakıfBank ticari kredi kartı (businesscard) pazarında da adından söz ettirmeye başladı.

        8. SIRADAN 6. SIRAYA YÜKSELDİ

        Resmi olarak açıklanan rakamlara göre; Aralık 2010 tarihinde %2,52 payla ticari kredi kartı pazarında 8. sırada yer alan VakıfBank, 1.5 yıl içerisinde büyük bir gelişim gösterdi ve Mayıs 2012 tarihi itibariyle pazar payını %219, kart adedini ise %361 oranında artırarak sektörde 2 basamak yükselerek 6. sıraya yerleşti.

        Sadece mayıs ayında 4 bin 855 adet ticari kredi kartı satışı yapılırken VakıfBank’ın piyasadaki toplam ticari kredi kartı adedi 61 bin 168’e yükseldi. Aynı dönemde sektörün ticari kart toplam pazar cirosu %13 artarken, VakıfBank ticari kredi kartı cirosu %19 artış göstererek 194 milyon TL’ye, alacak bakiyesi ise %13 artarak 277 milyon TL’ye yükseldi.

        SEKTÖRDE YOĞUN BİR REKABET VAR

        VakıfBank ticari kredi kartı pazarındaki büyümesini değerlendiren Genel Müdür Yardımcısı Osman Demren, Türkiye’yi kredi kartıyla ilk kez tanıştıran bankalardan biri olan VakıfBank’ın son 1.5 yılda gösterdiği gelişimin önemine dikkat çekerek, “Oldukça yoğun rekabetin yaşandığı bu sektörde hem kart adedi hem de pazar payı olarak koyduğumuz hedeflere ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. VakıfBank’ın bireysel, ticari ve KOBİ bankacılığı alanlarında son dönemde büyük gelişim gösterdiğini hatırlatan Demren, bundan sonraki hedeflerinin ilk 5 banka arasında yer almak olduğunu ifade etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ