Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar İstanbul Borsası dünya ikincisi! - Para Haberleri

        İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) 100 Endeksi, Ekim ayında yüzde 9,2'lik kazançla dünya borsaları arasında en çok kazandıran ikinci borsa oldu. Ekim'de, yıllık bazda da yüzde 29,4 ile en yüksek ikinci değer kazancı, yine İMKB 100 Endeksi'nde görüldü.

        Dünya Borsalar Federasyonu (WFE) verilerine göre, Ekim'de geçen yılın aynı ayına göre 36 borsa değer kazandı, 23 borsa geriledi. Geçen ay aylık bazda 35 borsa değer kazandı, 23 borsa değer kaybetti, 1 borsada ise yüzde olarak değişim görülmedi.

        Ekim'de bir önceki aya göre değişmeyen Tayland Borsası, yıllık bazda ise en fazla kazandıran borsa oldu. Tayland Borsası, bu dönemde yüzde 33,3 oranında yükseliş kaydetti.

        WFE verilerine göre, yıllık bazda Tayland Borsası'ndan sonra en çok yükselen borsalar yüzde 29,4 ile İMKB, yüzde 28,0 ile Mısır Borsası, yüzde 27,5 ile Danimarka'daki NASDAQ OMX Nordic Copenhagen ve yüzde 19,2 ile de İrlanda Borsası ve Belçika'daki NYSE Euronext Brussels şeklinde sıralandı.

        Aynı dönemde en çok değer kaybeden borsa ise yüzde 62,9 ile Güney Kıbrıs Borsası oldu. Güney Kıbrıs Borsası'nı yüzde 21,7 ile Macaristan'daki Budapeşte Borsası, yüzde 18,8 ile Çin'deki Shenzhen Borsası, yüzde 16,3 ile Fasta'ki Kazablanka Borsası, yüzde 16,2 ile de yine Çin'deki Şanghay Borsası takip etti. Ekim'de aylık bazda en çok yükselen borsalar yüzde 35,6 ile Güney Kıbrıs, yüzde 9,2 ile İMKB, yüzde 8,4 ile de Yunanistan borsaları oldu.

        Yine bu dönemde aylık olarak en çok değer kaybı yüzde 7,7 ile Sri-Lanka'daki Colombo borsasında, yüzde 7,1 ile de Tayvan borsasında, yüzde 4,5 ile de ABD'deki Nasdaq borsasında görüldü

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ