Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Tam 8 yıl önce hayatımıza girdi! - Teknoloji Haberleri
        1

        2000'li yıllara damgasını vuran en önemli teknolojik ürünlerden biri kuşkusuz hayatımızın değişilmez parçası haline gelen akıllı telefonlar oldu. Apple'ın ilk olarak 2007 yılında tüketiciye sunduğu iPhone serisi ilk çıktığı günden beri özel bir yere sahip oldu. İlk iPhone bundan 8 yıl önce, 9 Ocak 2007'de bizzat Apple'ın efsanevi CEO'su Steve Jobs tarafından tanıtılmıştı.

        2

        3.5 inçlik ekrana sahip birinci nesil iPhone 135 gr. ağırlığındaydı ve birçoklarının mini-simkartlarla tanışmasına vesile oldu. Telefon 2 megapiksellik bir ön kameraya sahipti.

        3

        CEO'dan öte bir lider olarak görülen Jobs ilk çıkan iPhone'un bir cep telefonu için ideal bir boyuta sahip olduğunu düşünüyordu. Bu nedenle büyük boy telefonlara karşı hep mesafeli durdu. Ancak Apple zamanla tüketici talebini dinlemek zorunda kaldı.

        4

        Apple her zaman sadık bir müşteri kitlesine sahip olmuştur. Ancak iPhone ile beraber bu sadakat tavan yaptı. iPhone'un yeni modelleri piyasaya çıkmadan günler önce, Apple hayranları mağazalar önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Hatta başkaları adına iPhone sırası bekleyenler yeni bir iş dalı yaratarak yüzlerce dolar kazandı.

        5

        2008'de piyasaya çıkan iPhone 3g'nin ekranı yine Steve Jobs'ın uygun gördüğü gibi 3.5 inç oldu. Telefon yine 2 megapiksellik bir kameraya sahipti. Pil ömrü ve hızı güçlü özellikleriydi. Ancak özellikle tasarımı sayesinde dönemin en popüler ürünü oldu.

        6

        iPhone 4 Steve Jobs'ın kendisinin tanıttığı son model oldu. Haziran 2010'daki tanıtımı izleyenler Jobs'ın bozulan sağlığına net bir şekilde tanık oldu. 3.5 inçlik ekrana sahip bu telefonun arka kamerası fotoğraf çılgınlığına paralel olarak 5 megapiksele çıktı.

        7

        Steve Jobs'ın 5 Ekim 2011'de vefat etmesinin ardından Apple'ın geleceği ile ilgili tartışmalar başladı. Bu tartışmaların gölgesinde 2012 yılında tanıtılan 4 inçlik ekrana sahip iPhone 5 ise yine tüketicinin ilgisini çekmeyi başardı. 4s'te olduğu gibi ara model bekleyen Apple hayranlarını ise bu sefer bir sürpriz bekliyordu.

        8

        Apple iPhone 5s'in yanında daha ucuz bir model olan 5c'yi de piyasaya çıkardı. Başta Samsung olmak üzere Uzakdoğulu üreticilerle rekabet edebilmek için Apple böyle bir yola başvurdu.

        9

        Ancak Steve Jobs sonrası en büyük değişim 6 serisinde yaşandı. Daha önce de belirttiğimiz gibi Jobs, 3.5 inçlik ekranın ideal olduğunu düşünüyordu. Ancak tüketicinin büyük ekranlı telefonlara artan talebi Apple'ı iphone 6'nın yanında iPhone 6 plus'ı da çıkarmaya zorladı. Bazı Apple hayranları 4.6 inç ekrana sahip iPhone 6 ve 5.5 inç ekrana sahip iPhone 6 plus'ın bu nedenle Jobs'ın mirasına bir saygısızlık olduğunu iddia etti.