Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Deloitte Tech Fast 50 birincisi belli oldu - Teknoloji Haberleri

        HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        Deloitte Tech Fast 50 programı ile teknoloji şirketlerini büyüme hızlarına göre sıralıyor. Bu yıl Türkiye'de 10. yılını dolduran program dün gerçekleştirilen bir törenle kazananlarını açıkladı.

        Bu yılın da birincisi geçtiğimiz sene olduğu gibi Cardtek Payment Processing Services (CordisNetwork) oldu. Son dört yılda yüzde 5515 büyüme kaydederek birinci olan Cardtek Payment Processing Services şirketini, yüzde 2126 büyüme ile anttech ve yüzde 1742 büyüme ile 724tikla.com izledi.

        Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerinin yarıştığı programda UK Trade & Investment Teknoloji Özel Ödülü’nü 4play kazandı. Bunun yanı sıra, Büyükler Ligi olarak anılan ve 2014 mali yılı süresince gelirleri 50 milyon Euro ve üzeri olan teknoloji şirketlerinin, son dört yıldaki büyüme hızlarına göre kendi aralarında değerlendirildiği ‘Big Stars’ kategorisinde ise Innova yer aldı. Innova, ayrıca programın düzenlendiği on yıl boyunca Fast 50 listesine girebilme başarısı gösteren tek şirket oldu.

        'YÜZDE 60'I YAZILIM ŞİRKETİ'

        2015 yılında programda yer alan firmaların %60’ını yazılım şirketleri oluşturuyor. Diğer firmalar da telekomünikasyon, bilgisayar ve elektronik ekipmanlar, yarı iletken bileşenler ve elektronik ile medya/eğlence alanlarında faaliyet gösteriyorlar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ