Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Amazon hoverboard bedellerini iade ediyor - Teknoloji Haberleri

        Yakın zamanda ortaya çıkan hoverboard (kendi kendine dengede duran scooter) patlama haberlerinin ardından ABD TüketiciGüvenliği Komisyonu (US Consumer Product Safety Commision - CPSC) soruşturma başlattı. Bunun üzerine Amazon bugün yayınladığı bir güncelleme ile Amazon'dan satın alınan tüm hoverboard'lar için geri ödeme yapacağını duyurdu.

        chip.com.tr'ninhaberine göre ürünü Amazon'dan satın alan kişilerin ürünlerini iade ederek paralarını geri alabileceğini duyuran US CPSC yöneticisi Elliot Kaye, Amazon'u da kendi isteği ile adım atarak tüketici güvenliğini ön plana koymasından ve iade fikrini desteklemesinden dolayı tebrik etti.

        Aralık ayında Amazon, İngiltere'deki tüketicilerin bazı hoverboard'ları güvenlik endişesi sebebiyle iade etmeleri için bir duyuru yapmış ve üreticiler gerekli güvenlik belgelerini sunana kadar satış yapmayacağını açıklamıştı.

        Amazon'un bir ürün iade hizmeti bulunmakta ve memnun olmadığınız ürünleri iade edebiliyorsunuz. Ancak bu hizmet aracılığı ile iade edilen ürünlerin bedelleri, Amazon yerine üretici tarafından karşılanıyor ve bu isteklerin üretici tarafından onaylanması gerekiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ