Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun Google Nik Collection artık ücretsiz! Nik Collection nedir? - Teknoloji Haberleri

        Son yıllarda attığı adımlarla adından sıkça söz ettiren teknolojidevi Google, sürpriz bir karara daha imza attı ve fotoğraf düzenleme araçlarına yer veren Nik Collection eklentisini ücretsiz hale getirdi.

        Adobe Photoshop ve Lightroom’a birçok başarılı eklenti geliştiren Alman merkezli Nik, 2012 yılında Google tarafından satın alınmış ve birçok uygulaması ücretsiz olarak satışa sunulmuştu. Nik Collection eklentisinin fiyatı da 500 dolardan 150 dolara düşürülmüştü. Uygulama aynı özellikleri ile bugünden itibaren ücretsiz olarak kullanılabilecek.

        Öte yandanNik Collection'ı 2016 yılı içerisinde daha önce parayla satın alanlara geri ödeme yapılacağını duyurdu.

        NIK COLLECTİON NEDİR?

        Nik Collection adı verilen paketin içerisinde 7 adet özel eklenti yer alıyor. Kendi başına çalışmayan bu eklentiler için Adobe Photosop veya Lightroom kullanıcısı olmak gerekiyor.

        Konuyla ilgili bir duyuru yapan Google, "mobil platformlar için Google Photos ve Snapseed'in de dahil olduğu gelişmiş fotoğraf düzenleme araçlarına yönelik uzun vadeli yatırımları çerçevesinde Nik Collection masaüstü bilgisayarlar için ücretsiz hale getirmeye karar verdiklerini" belirtti.

        Birbirinden bağımsız olarak da kullanılabilen yedi adet eklenti içeren Google Nik Collection'ın en yeni eklentisi yarattığı güçlü ve etkili retro efektlerle bilinen Efex Pro. Bununla birlikte koleksiyonda yer alan diğer eklentiler ise şöyle: Colour Efex Pro, HDR Efex Pro, Silver Efex Pro, Viveza, Dfine ve Sharpener Pro.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ