Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Şimdi de şarkıları yasaklıyor - Teknoloji Haberleri

        İnternet denilince akla ilk gelen ülkelerden bir tanesidir Çin. MMO oyunculuğu olsun, bazı yasakları olsun hep ön plana çıkmış bir ülkedir. Hali hazırda birçok garip yasağı bünyesinde barındıran ülke, bu sefer de dünyaca ünlü birçok şarkının yasaklanmasını ön gördü. Hurriyet.com'un haberine göre Çin Kültür Bakanlığı tarafından hazırlanan 100'e yakın şarkılık liste hakkındaki son hükümse, önümüzdeki iki hafta içerisinde verilecek. Eğer download siteleri çıkan karara boyun eğmezlerse, büyük bir para cezasına çarptırılacaklar.

        Yasaklanacak olan şarkıların listesiyse CBS News'ün bir raporunda yayınlandı. Yasak şarkılar ise şöyle sıralanıyor: Lady Gaga "Judas", Katy Perry "Last Friday Night" ve albümün çıkışının ardından tam 12 yıl geçmesine rağmen hala Çin hükümeti tarafından dikkatleri üzerine çeken; Backstreet Boys'un "I Want it That Way" isimli şarkısı.

        Hong Kong ve Tayvanlı sanatçılar tarafından yayınlanmış olan bazı şarkıların da bulunacağı bu karantina listesi için, birçok download sitesi 19 Ağustos itibariyle uyarıldı. Uyarıda kendilerine 15 Eylül tarihine kadar düzenlenme zamanı tanınan sitelerin ne yapacaklarıysa merakla bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ