Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Bilişim Gençler bilime yönlendirilecek - Teknoloji Haberleri

        Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu (BTYK) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, başkanlığında toplandı.

        Türkiye'nin, bilim, teknoloji ve yenilik alanında köklü bir dönüşüm süreci yaşadığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

        ''Bilimi, teknolojiyi ve yeniliği kalkınmalarının lokomotifi yapan toplumlara baktığımızda, en çok önem verdikleri konunun insan kaynağı olduğunu görürüz. Bunun için eğitim sistemimizi, genç beyinlerimizi, bilim ve teknoloji alanlarına yönlendirecek şekilde yeni baştan yapılanmayı gerçekleştirmek zorundayız. Türkiye olarak 2023 yılı için belirlediğimiz hedeflerimize ancak eğitim sistemimizi buna uygun şekilde yapılandırabilirsek ulaşabiliriz. Genç nesilleri, analitik düşünen, yabancı dile hakim, yenilikçi bireyler olarak bilim ve teknoloji alanına yönlendirmek durumundayız. Bugün alacağımız kararların temel amacı, Milli Eğitim sistemimizde bilim ve teknoloji politikalarımızı bütünleştirmek olacaktır. Çocuklarımıza matematik, fen, teknoloji yabancı dil derslerinde yeni eğitim metotlarıyla kolay kavrayacakları ve derinleşebilecekleri bir eğitim ortamı hazırlayacağız.''

        Bugün Türkiye'nin, otomotiv, bilgi ve iletişim teknolojileri, makine ve imalat başta olmak üzere pek çok alanda özgün teknolojiler üretip ihraç edebilen bir noktaya geldiğine işaret eden Erdoğan, bu başarıda özel sektörün büyük payı bulunduğunu ifade etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ