Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Kuşadası'nda bayram dolu geçecek - Turizm Haberleri

        Yaklaşık 25 bin kayıtlı yatak kapasitesi bulunan Kuşadası'nda Ramazan Bayramı'nın ilk 3 gününde doluluk oranları yüzde 100'lere çıktı. TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Fahrettin Çiçek, tatil planını yeni yapanların ancak bayramın üçüncü gününden sonra otellerde yer bulabileceğini söyledi.

        Turizmde kayıp yıl içerisinde bulunan Türkiye'de, önemli turistik merkezlerden Kuşadası'nda da krizin etkileri görüldü. Hıristiyanlar için kutsal sayılan kiliseler ile Meryemana Evi'nin de bulunduğu, İzmir'in Selçuk İlçesine yakın olan Kuşadası, deniz ve kumunun güzelliğinin yanı sıra bu önemli özelliğine rağmen turizmde beklediği ilgiyi görmedi. Yaklaşık 25 bin kayıtlı yatak kapasitesinin bulunduğu Kuşadası'ndaki otellerin doluluk oranları yüzde 30 oranında düşüş gösterdi. Fiyatlarda yüzde 40'a varan indirimlere rağmen, istenilen doluluk oranlarını yakalanamadı.

        BAYRAM, NEFES ALDIRACAK

        Kuşadası'nda, 9 günlük uzun bayram tatilinde turizmci ile ilçe esnafının yüzü gülecek. Bayramın 3 günüdeki doluluk oranın yüzde 100'leri buldu. Oteller, bu ilgiyi arttırmak amacıyla, kampanyalı paket satışları yapmaya başladı. Otellerin tatilcilere, en az 4'er günlük satışlar yaptıkları, bunu sağlamak için de çeşitli fiyat avantajları sundukları, ifade edildi.

        BOŞ YER ÜÇÜNCÜ GÜNDEN SONRA

        Bayramda önemli bir turist akını beklenen ilçede, bayram sonrası doluluk oranlarının önceki yıllardakinin altına düşeceği değerlendirmesi yapıldı. TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Fahrettin Çiçek, ilçedeki tesislerde tatil planı yapanların bayramın üçüncü gününden sonra, ancak otellerde yer bulabileceğini söyledi. Kuşadası'nda turist sayısındaki azalmaların ülkelere göre farklılıklar gösterdiğini söyleyen Fahrettin Çiçek, şöyle dedi:

        "İlçede aktif olarak yüzde 30 oranında daralma var. İlçeye, Hollanda, Belçika ve İngiltere gibi ülkelerden beklenen turist gelmedi. Buralardaki kayıplar yüzde 30'larda. Ancak Polonya, Slovakya, Macaristan pazarlarındaki düşüşler çok daha yukarılara çıktı, yüzde 60 oranında daralma yaşandı" dedi. Terör saldırılarının turistlerin farklı ülkelere gitmesinde etkili olduğunu dile getiren Fahrettin Çiçek, "Daralma ilk etapta küresel terörle alakalı. Ancak turistler biraz da kültürler arasındaki uzaklaşmaya yönelik bir nedene takılı kaldı. Türkiye'ye yönelik sempatide azalma var. Bu önemli bir etken olarak karşımıza çıktı."

        2018 YILINDA NORMALE DÖNER

        Kuşadası Otelciler Birliği Başkanı Tacettin Özden de, bayram periyodunda sektör olarak önemli bir gelişme sağladıklarını anlattı. Rus pazarındaki yaklaşık 3 milyonluk kayıbın bu yıl hemen kapatılamayacağını söyleyen Tacettin Özden, "Bir kısmı geri gelir. Ama tamamı olmaz. Önümüzdeki yıl iyi oranlara çıkabilir. Ancak, istediğimiz rakamlara ulaşamasak bile pazarın durumu 2018 yılında normale döner. Önümdeki yıl da kayıplar görülebilir. Birdenbire toparlanmayabilir."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ