Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Yurtiçi Tatil Fırsatları Hollandalı turist patladı! - Turizm Haberleri

        Türkiye'yi ziyaret eden Hollandalı turist sayısında önceki sene aynı döneme kıyasla 2012'nin ilk 11 ayında yüzde 4,25'lik artış yaşandığı bildirildi.

        Lahey Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği, 8 Ocak Salı günü başlayacak olan Utrecht Turizm Fuarı öncesinde yaptığı açıklamada, Türkiye'ye turist gönderen ülkeler arasında ilk sıralarda yer alan Hollanda'dan 2012 yılının ilk 11 ayında Türkiye'ye giden toplam turist sayısının 1 milyon 245 bin 841 olduğunu belirtti.

        Türkiye'nin Hollanda pazarında 2005 yılından bu yana sürekli yükselen bir performans sergilediğine değinilen açıklamada, 2007'de yüzde 3,7 olan pazar payının 2010'da 4,4'e ve 2011'de ise yüzde 4,5'e yükseldiği kaydedildi.

        Türkiye'nin aynı zamanda Hollanda pazarında uçakla seyahat edilen destinasyonlar arasında İspanya'dan sonra ikinci sırada yer aldığına vurgu yapılan açıklamada, "Her iki Hollandalıdan biri İspanya'yı, her üç Hollandalıdan biri Türkiye'yi deniz turizmi için en uygun ülke olarak düşünmektedir. Türkiye'nin uçakla seyahat edilen destinasyonlar arasında İspanya'dan sonra 2. sırada yer alması, Hollanda turizm pazarının en önemli markalarından biri olduğunu göstermektedir. Türkiye'nin özellikle rakip ülkelere göre kaliteli turizm ürünlerini uygun fiyatla sunması, ülkemizi bu ülkede Akdeniz bölgesinin en önemli destinasyonlarından biri haline getirmiştir" ifadelerine yer verildi.

        Yurt dışına çıkan Hollandalıların en fazla deniz turizmine ilgi duyduğu belirtilerek, bu kapsamda Türkiye'nin Hollanda pazarında daha çok tatil ülkesi olarak tanımlandığı dile getirildi.

        "Türkiye Hollanda'nın en popüler deniz turizmi ülkelerinin başında gelmektedir" denilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

        "Ancak, Türkiye tatilleri özellikle güneş-deniz-kum olarak tanımlanan turizm türüne yönelik olsa da son yıllarda, ülkemize yönelik kısa turlar, kültür turları, sağlık tatil talebinde bir artış olduğu gözlenmektedir. Geçtiğimiz yıl müşavirliğimizce gerçekleştirilen bir araştırmada, ülkemizin sahip olduğu güçlü imajı belirleyen unsurlar olarak uygun iklimimiz, mutfak kültürümüz, üst düzey konaklama tesislerimiz ve tesislerimizde sunulan hizmetin kalitesi ile ulaşım kolaylıkları gibi unsurlarımız ortaya çıkmıştır. Hollandalı turistlerin muhtelif turizm çeşitleri açısından değerlendirmeleri özetlemek gerekirse; yüzde 86'sı deniz turizmi için, yüzde 75'i kültür turizmi için, yüzde 75'i ise sağlık ve spa tatilleri için ülkemizi çok çekici bulmaktadır."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ