Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ELAZIĞ'DA ZAMAN YARIŞI! Elazığ'da 6.8 büyüklüğünde deprem sonrası 11 saat sonra gelen mucizeler

        Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası yıkılan binaların enkazı altına kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları sürüyor. 29 kişinin can verdiği, bin 30 kişinin yaralandığı depremde hayata yeniden merhaba diyenlere arama kurtarma timleri ulaşmaya çalışıyor.

        ENKAZ ALTINDAN EKİPLERLE KONUŞTU

        Elazığ merkezde, yıkılan bir binanın enkazı altında kalan Cengiz Çelik ve ailesi, kendilerini enkazdan çıkartmaya çalışan ekiplerle cep telefonuyla iletişime geçti.

        11 SAAT SONRA SAĞ OLARAK KURTARILDI

        Çelik'in, iki oğlu ve eşi ile birlikte yıkılan binanın altında kaldığı ve sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Arama kurtarma ekipleri, Çelik ailesine ulaşmak için yoğun çalışmalarını sürdürdü. Kurtarma çalışmasının 11'inci saatinde ise Cengiz Çelik'in eşi Gülsüm Çelik arama kurtarma timi tarafından enkazdan sağ olarak çıkarıldı.

        ANNEDEN 3 SAAT SONRA OĞLU DA ÇIKARILDI

        Anne Gülsüm Çelik'ten 3 saat, depremden 14 saat sonra ise oğlu enkazdan çıkartıldı. Bir süre sonra diğer oğulları olduğu düşünülen genç bir kişi daha enkaz altından çıkarıldı.

        CENGİZ ÇELİK KURTARMA ÇALIŞMALARININ 17'İNCİ SAATİNDE KURTARILDI

        Enkaz altında kaldığı belirtilen Cengiz Çelik ise kurtarma çalışmalarının 17'inci saatinde enkazdan çıkarıldı.

        13 SAAT SONRA ENKAZDAN ÇIKTI

        Elazığ kent merkezindeki Mustafapaşa Mahallesi'ndeki 4 katlı bir binanın enkazından da saat: 09.30 sıralarında, depremden 13 saat sonra Hatun Yemiş ismindeki bir kadının daha enkazdan sağ salim çıkartıldığına Türkiye şehit oldu.

        2'Sİ ÇOCUK 40 KİŞİ KURTARILDI

        Geceden bu yana yapılan arama kurtarma çalışmalarında ise 2'si çocuk 40 kişinin enkazdan kurtarıldığı, 21 kişinin de kurtarılmaya çalışıldığı öğrenildi.

        ANNE KURTULDU OĞLU CAN VERDİ

        Yine Elazığ'da hamile olduğu öğrenilen Pınar Dişli de, eşi Meriç Dişli'den bir saat sonra enkazdan sağ salim çıkarıldı. Arama kurtarma çalışmasının 12 yaşındaki Miraç Dişli'nin çıkarılması için sürdüğü öğrenildi. Geçen saatlerin ardından ise enkazdan çıkartılan Miraç'ın hayatını kaybettiği haberi yürekleri yaktı.

        14 SAAT SONRA SEVİNDİREN HABER

        Mustafapaşa Mahallesi'nde yıkılan 4 katlı bir apartmanda yapılan arama kurtarma çalışmalarında, saat: 10.25 sıralarında bir kadın daha kurtarıldı. Sedyeyle enkazdan çıkarılan orta yaşlı kadın tedavi edilmek üzere ambulansla hastaneye kaldırıldı.

        17 SAAT SONRA BİR KİŞİ DAHA KURTARILDI

        Elazığ merkezdeki Sürsürü Mahallesi'nde devam eden arama kurtarma çalışmalarının 17'inci saatinde bir kişinin daha enkazın içinden sağ olarak olarak çıkarıldı.

        19 SAAT SONRA AYŞE TEYZE KURTARILDI

        Depremin üzerinden 19 saat geçtikten sonra ise umutları tazeleyen isim Elazığ'da 65 yaşındaki Ayşe Yıldız oldu. AFAD ve UMKE ekiplerinin titiz çalışması sonucu Ayşe Yıldız saat 16.40 sıralarında enkazın altından çıkarılarak kurtarıldı.

        SOYLU:SAĞ SALİM KURTARILMALARINI BEKLİYORUZ

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 6,8 büyüklüğündeki depremle sarsılan Elazığ'da incelemelerde bulundu.

        Bakanlar, Sürsürü Mahallesi’nde yıkılan binada devam eden arama kurtarma çalışmalarını inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, daha sonra yaptığı açıklamada, çok titiz bir çalışma yürütüldüğünü vurgulayarak, "Bu enkazlar çok zor enkazlar çünkü artçı sarsıntılar da aynı zamanda devam ediyor." dedi.

        Binaların birbirine girdiği enkazların olduğunu anlatan Soylu, daha önce 2 kişinin sağ çıkartıldığı noktada bir ses daha duyulduğunu ve çalışmaların burada yoğunlaştırıldığını ifade etti.

        Soylu, ses alınabilmesi için herkesin sessizliğe dikkat etmesi gerektiğinin altını çizerek, "Arama kurtartma ekipleri olarak hem soğuktan hem yorgunluktan sürekli olarak değişiyorlar. Hem de teknik ekipler binaların statiği olsun diğer durumları olsun onları değerlendirerek nereden binalara girecekleri konusunda çalışma yapıyorlar. İnşallah enkazın altındakilerin sağ salim kurtarılmalarını bekliyoruz. Hem çalışıyor hem dua ediyoruz." diye konuştu.

        Soylu, Malatya Pütürge ve Doğanyol'da enkaz altında kalan olmadığını, Elazığ'da ise Maden ilçesinin beldesinde enkaz altında 3 kişi bulunduğunu ve kurtarma çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ