Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema Elazığ'da film festivali başladı

        Çayda Çıra Uluslararası Film ve Sanat Festivali'nin açılış galasına Elazığ Vali Yardımcısı Mustafa Gül, açılışta yaptığı konuşmada, büyük şehirlerde festival yapmanın Elazığ gibi Doğu şehirlerinde festival yapmaktan daha kolay olduğunu ifade ederek, festivale katılan sanatçılara teşekkür etti. Gül, "Elazığ ölçeğinde böyle geniş kapsamlı bir festival düzenlendiği için emek verenlere teşekkür ediyorum. Diğer önemli olan konu da bu festival kapsamında 9 bine yakın öğrencimiz ve bu çocuklar, genellikle ilçelerde olan çocuklar belki de bu festival ile ilk defa bir sinema filmini izlemiş olacaklar. Bu açıdan ben festivali çok önemli buluyorum" dedi.

        Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da kadim bir kültüre sahip olan Elazığ'ın kültür ve sanat faaliyetlerine verdiği önem ve değerle her zaman adından söz ettiren bir şehir olduğunu dile getirerek görüşlerini "Kültür ve sanatın en önemli merkezi olan Harput'ta yüz yıllar boyunca bir çok bilim adamı, şair ve edebiyatçı yetişmiştir. Elazığ bu kültür ve sanat etkinlikleriyle geçmişini en iyi şekilde yad eden bir şehir özelliğine sahiptir. Her yıl daha da büyüyen, gelişen, geliştikçe güzelleşen bu festival, Elazığ insanının sanata verdiği değerin en iyi göstergesidir" sözleriyle dile getirdi.

        Şahin Şerifoğulları

        Onur ödülü verilen İbrahim Tatlıses'in canlı yayın bağlantısı ile katıldığı açılış galasında Serpil Tamur, Ayşe Kökçü Mete, Kadir Doğulu, Bekir Aksoy, Ezel Akay, Serhan Çeliker, Fatih Doğan, Didem Taslan, Sevcan Yaşar, Tayfun Sav, Zilan Duru ile çocuk sanatçılar Esat Polar Güler ve Zeynep Ilgın Çelik de yer aldı. Tatlıses'in yanı sıra Serpil Tamur ve Ayşe Kökçe Mete'ye de onur ödülü verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ