Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem DONUYORUZ! İstanbul'da kar yağışı! Meteoroloji Mühendisi tarih verdi: İstanbul'da kar ne kadar etkili olacak, ne zamana kadar sürecek, kaç gün yağacak?
        1

        Havaların soğumasıyla birlikte birçok il için kar yağışı uyarısı geldi. Şubat ayına soğuk hava dalgasıyla girilirken pek çok il için kar yağışı uyarısı yayınlandı. Şubat ayının ülkenin tamamında asıl yağışlara kavuşacağı ay olduğunu ifade eden Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, İstanbul'a kar yağışı beklenen tarihi açıkladı. İstanbul'a kar yağışı olacak tarih....

        2

        İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI!

        İstanbul'a senenin ve kışın ilk karı bazı ilçelerde yağmaya başladı. Hatırlanacağı gibi meteoroloji uzmanları İstanbul'a ilk kar yağışını şubat ayının ilk günlerinde bekliyordu. İstanbul'da kar yağışı, 31 Ocak akşamı Beylikdüzü ve Esenyurt ilçelerinde etkisini gösterdi. Yağış nedeniyle araçların üzeri karla kaplanırken, bazı vatandaşlar araçlarının üzerine karın düştüğü tarihi not etti. Peki kar yağışı ne zamana kadar sürecek? İşte merak edilen soruların cevabı...

        3

        SICAKLIK İÇ KESİMLERDE AZALMAYA BAŞLIYOR

        Hava sıcaklığının ülkemizin iç kesimlerinde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında, kuzey, iç ve batı kesimlerde yer yer mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor.

        4

        İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI NE KADAR SÜRECEK?

        Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel geçtiğimiz günlerde İstanbul'a olası kar yağışıyla ilgili "Şubat ayı ülkenin tamamında asıl yağışlara kavuştuğumuz ay olabilir. Şu anki tahminlere göre 3-4 Şubat'ta İstanbul'da da kar havası olacak" açıklamasında bulunmuştu. Bu tahminl doğrultusunda yağışın önümüzdeki günlerde de artarak sürmesi bekleniyor.

        5

        TÜRKİYE KAR YAĞIŞLARINI KARŞILAMAK ÜZERE

        Türkiye soğuk havaya artık daha yakın, kış koşulları oluşmaya başladı. Hava sıcaklıkları uzun süredir mevsim ortalamalarının üstünde (bazı merkezlerde 8-10°C üstünde!) seyrediyordu fakat artık Türkiye kar yağışlarını ve şiddetli yağmurları karşılamak üzere.

        6

        BATIDAKİ DAĞLARIMIZ ŞUBAT AYINI BEKLEYECEK!

        Batı ve güney kıyılarımızda bunlar yaşanırken bu gece ve cumartesi günü Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kar yağışları oluşacak. Bu yağışların ülke genelinde olmasını beklemiyoruz, doğu yükseklerinde kuvvetli kar yağarken batıdaki dağlarımız Şubat ayını bekleyecek.

        7

        ŞUBAT AYI SOĞUK GEÇECEK

        Bu Şubat ayı ülkenin tamamında asıl yağışlara kavuştuğumuz ay olabilir, şu anki tahminlere göre 3-4 Şubat'ta İstanbul'da da kar havası olacak. Henüz önemli miktarda bir yağış öngörülmese de o günler yaklaştıkça hem tahmin biraz değişecek, hem de atmosferin Marmara üzerinde alacağı kondisyon (ve Karadeniz etkisi) ile bazı sürprizler yağış kütleleri yakalayabiliriz. İstanbul'da bu kış ilk denemeler olacak, geniş görünümlü hava tahminleri Şubat ayının soğuk geçeceğini söylüyor.

        8

        MART AYI ORTALAMALARDAN DAHA AZ YAĞIŞLI GEÇECEK!

        Uzun vadeli tahminlerde Mart ayı ortalamalardan daha az (30-50% daha az) yağışlı geçecek görünüyor. Bu tahminler sık değişse de Aralık ayı için öngörülen kuraklık/yağış tahminleri isabetliydi ve maalesef yağış alamadık. Şubat'ın yağışlı geçmesi daha da değerleniyor, su tasarrufu yapmayı sürdürmeliyiz. Yıllık grafiklerde ortalama yağışların çok altındayız ki onları tutturabilsek bile kuraklık yaşayan bir ülke olarak hayatımıza devam edeceğiz.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ