Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Elektrik Elektrik fatura düzenlemesi ne zaman ve nasıl olacak? Elektrik fatura indirimi geldi mi, ne zaman gelecek? 2022 Elektrik fatura indirimi desteği başvurusu nasıl yapılır? - Enerji Haberleri
        1

        Yeni yılın ilk sabahında açıklanan Elektrik zammı sonrası mesken abonelerinde aylık 150 kilovatsaate kadar olan 1. kademedeki tüketim miktarları için nihai fiyatlar yüzde 50 arttı. Elektrik faturası zamlarının arkasından gündeme gelen elektrik fatura düzenlemesi araştırılıyor. Elektrik fatura indirimi geldi mi sorusunun cevabı merak ediliyor. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın elektrik kesintisi düzenlemesi açıklaması!

        2

        ELEKTRİK FATURA İNDİRİMİ GELDİ Mİ?

        Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda "Salgın döneminde dünyada kömür 5 doğalgaz fiyatları 10 kat artarken biz bunu vatandaşlarımıza yansıtmamak için yoğun gayret gösterdik. Enerji piyasalarında sürdürebilirliği sağlamak için tarifelerde zorunlu düzenlemeye gitmek durumunda kaldık. Vatandaşlarımızın şikayetleri üzerine ilgili kurumlara elektrik faturalarının yeniden düzenleme talimatını verdik. Bu çerçevede aylık tüketimi 150 kilowattan 210 kilowata çıkartıyoruz." dedi.

        3

        İBRAHİM KALIN'DAN ELEKTRİK FATURASI AÇIKLAMASI

        Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın elektrik faturaları ile ilgili "Elektrik faturalarında yeni adımlar kesinlikle atılacak. Cumhurbaşkanımız da talimatlarını veriyor. Vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz" dedi.

        4

        ELEKTRİK DESTEĞİ NE KADAR?

        1-2 kişilik muhtaç hanelere aylık 75 kilovatsaat,

        3 kişilik muhtaç hanelere aylık 100 kilovatsaat,

        4 kişilik muhtaç hanelere aylık 125 kilovatsaat,

        5 ve daha fazla kişilik muhtaç hanelere aylık 150 kilovatsaat

        karşılığı tutar kadar aylık destek verilmektedir.

        Herhangi bir kuruma başvuru yapılmasına gerek olmayıp; hak sahiplerinin Kimlik Kartı ve elektrik faturası ile PTT şubesine gitmesi yeterlidir.

        Haberi Hazırlayan: Elif Avcı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ