Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Esenyurt'ta kocasını öldüren kadına ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi

        Esenyurt'ta 2 aylık eşi Sinan A.'yı yemek konusunda çıkan tartışma sırasında bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen İlknur A.'nın "Kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi. Olay günü tartıştığı eşinin kendisini darp ettiğini belirten 21 yaşındaki İlknur A., "Bıçak ile kendime zarar verecekken ani müdahalesi sonucu bıçak eşime saplandı. Eşimi yaralama ya da öldürme kastı ile hareket etmedim" şeklindeki savcılık savunması da iddianamede yer aldı.

        İDDİANAMEDE OLAY ANLATILDI

        DHA'nın haberine göre, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye 3 Ağustos'ta meydana gelen olay şöyle oldu: Sinan A. (26) ve İlknur A. (21) 31 Mayıs'ta evlendi. Yeni evli çift Esenyurt'ta, Sinan A.'nın anne, baba ve erkek kardeşi aynı evde yaşamaya başladı. Bir süre sonra çift arasında geçimsizlik sonucu tartışmalar yaşandı. 3 Ağustos günü saat 20.00'de Sinan A., eşi İlknur ile felç ve yatalak olan babası ile annesi Telliban A.'nın da bulunduğu sırada eve geldi. Bir süre sonra Sinan A. ile İlknur A. arasında yemek konusunda tartışma çıktı. Çıkan tartışma sonrasında İlknur yatak odasındaki fotoğraf çerçevesini yere atıp kırdı. İlknur A. kırılan cam parçaları ile eşi Sinan A.'yı yaralayacağı sırada Sinan A. engel oldu. Bu kez de mutfağa koşarak giden İlknur A. mutfak çekmecesinden aldığı bıçağı arkasında gelmekte olan eşi Sinan A.'nın sol göğüs kısmına bir kez sapladı. Aldığı bıçak darbesi ile yere yığılan Sinan A. olay yerine çağrılan ambulans ile hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

        Adli Tıp Kurumu, Sinan A.'nın iç organ yaralanmasından gelişen iç kanama sonucu vefat ettiğini belirledi.

        "EŞİMİN ANİ MÜDAHALESİ SONUCU BIÇAK EŞİME SAPLANDI"

        Olayın ardından gözaltına alınan İlknur A. ifadesinde, yatak odasında tartıştığı eşinin kendisini darp ettiğini, bir süre sonra mutfağa giderek tezgah üzerindeki meyve bıçağı ile kendi bileklerini kesmek üzere eline aldığını savundu. A., "O sırada Sinan arkamdan gelip beni hızlıca geriye doğru çekmesi üzerine sağ elimdeki bıçak yanlışlıkla eşimin göğüs hizasına saplandı. Bunun üzerine hızlıca bıçağı geri çekip yere attım. Eşimi yaralama ya da öldürme kastı ile hareket etmedim. Bıçak ile kendime zarar verecekken eşimin , ani müdahalesi sonucu bıçak eşime saplandı" dedi.

        İlknur A. ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

        AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPSİ İSTENDİ

        Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı hazırladığı iddianamede, Adli Tıp Kurumu raporu, tanık ifadeleri, taraflar arasındaki geçimsizlik ve olay anındaki tartışmaları da göz önüne alarak, şüpheli İlknur A.'nın eşi Sinan A.'yı öldürdüğünü öne sürdü. İddianamede İlknur A.'nın "Kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi. İddianame kabul edilirse şüpheli İlknur A., Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ