Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Bir senede 25 milyar dolar kaybetti - İş-Yaşam Haberleri

        Borç sıkıntısıyla uğraşan Evergrande'ın kurucusu Hui Ka Yan son 1 yılda servetinin yüzde 70'ini kaybetti. Yıllık olarak yayımlanan 'Hurun Zenginler Listesi'ne göre Hui Ka Yan 2021'de 11.3 milyar dolarlık sevetiyle Çin'in en zengin 70. insanı oldu.

        4 YIL ÖNCE ÇİN'İN EN ZENGİN İNSANIYDI

        Geçen yıl Çin'in en zengin 5. insanı olan Hui Ka Yan'ın serveti son 1 yılda 25 milyar dolar geriledi. Ünlü iş insanı 4 yıl önce ise Çin'in en zengin insanı olmuştu.

        300 milyar dolar borcu bulunan Evergrande, geçen hafta son anda ödeme yaparak resmi olarak iflastan kurtulmuştu. Evergrande hisseleri son 1 yılda yüzde 80 değer kaybetti. Bu düşüş Hui Ka Yan'ın servetinin erimesine yol açtı.

        REKLAM

        TIKTOK KURUCUSU İKİNCİ SIRADA

        Listeye göre bu yıl Çin'in en büyük su üreticisi olan Nongfu Spring'in kurucusu Zong Shanshan 60 milyar dolarlık servetiyle ülkenin en zengin insanı oldu.

        Listenin 2. sırasında ise popüler sosyal medya uygulaması TikTok'un kurucusu Zhang Yiming yer aldı. 38 yaşındaki iş insanının serveti son 1 yılda 3 katına çıkarak 52.8 milyar dolara çıktı.

        Hurun Zenginler Listesi, Çin'de serveti 310 milyon doların üzerinde olan 2.918 Çinliyi kapsıyor. Bu kişilerin toplam serveti son 1 yılda yüzde 24 artarak 5.3 trilyon dolara çıktı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ