Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Evimin altından fay hattı geçiyor mu? MTA fay hattı sorgulama ekranı 2020

        Fay hattı sorgulama ekranı ve MTA evimin altından fay hattı geçiyor mu? Soruları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Elazığ, Manisa ve Marmaris'te meydana gelen ve hala da artçıları devam eden depremlerin ardından fay hattı sorgulama en sık ziyaret edilen sayfalardan oldu.

        MTA EVİMİN ALTINDAN FAY HATTI GEÇİYOR MU?

        MTA fay hattı sorgulama ile evinizin altından aktif fay hattının geçip geçmediğini öğrenebilirsiniz. Parselinizin, evinizin neresinden fay hattı geçtiğini çok net bir şekilde görülüyor.

        MTA FAY HATTI SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

        E- devlete giriş yaptığımızda parselimizin zemin özelliklerini de görebiliyoruz. Dolayısıyla doğal afet anlamında çok net bilgilere sahip olabiliriz. Bunların yanı sıra en önemli şey binaların güvenliğidir. Binalarda mühendislik hizmeti alınmamışsa o bina güvenli bina değildir. Öncelikle zemin etüdü yaptırılması gerekiyor. Bu etütle fay hatlarına ne kadar mesafede olduğu bilinmelidir. Ev fay hattının üzerindeyse ona göre tedbirler alınabilir. Zemin etüdü mevcut binalara da yapılmaktadır. Sadece yeni yapılan binalar değil. Bundan sonra beton, demir ve proje uygunluğunu test ederek güvenli bir bina olup olmadığını net şekilde öğrenebilir. Eğer bina sağlam değilse güçlendirme yapılabilir.

        Haberi Hazırlayan: Büşra Kamış
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ