Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Evinde cephanelikle yakalanan Sedat Şahin'e 5 ay sonra tahliye

        Şahinler ve Sarallar arasındaki çatışmalara ilişkin 17'si tutuklu 74 kişinin yargılandığı davanın dün görülen duruşmasında Sedat Şahin'in de aralarında bulunduğu 4 kişi tahliye edildi.

        İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin İstanbul Adalet Sarayı'nda yaptığı bir önceki duruşmada gerginlik çıkması üzerine güvenlik gerekçesi ile Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları karşısında bulunan salonda yapılan duruşmada söz alan tutuklu sanık Sedat Şahin, "Evimde 9 tane yetim çocuk var. Önce Allah'a sonra da bana emanetler. Lav silahı bulunmuş, ben konutumda ağır silah bulundurmam. Lav silahı kullanmasını bilmem, kullanmasını bilmediğim silahı da konutumda bulundurmam. Bizde çıksa çıksa tabanca çıkar. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

        REKLAM

        EVİNDEN CEPHANELİK ÇIKMIŞTI

        Sedat Şahin, Mayıs ayında gerçekleştirlen operasyonda gizlendiği Beykoz Öğünce Köyü'ndeki lüks bir çiftlik evinde yakalanmıştı. Sedat Şahin'in gizlendiği lüks çiftlik evinde yapılan aramada, 2 LAW silahı, 10 kaleşnikof, 11 tabanca, 4 el bombası ve çok sayıda mermi ele geçirilmişti.

        Şahin ve 2 adamı 30 Mayıs'ta sevk edildikleri mahkemece suç örgütü kurmak ve yönetmek, vahim nitelikli silah bulundurmak suçundan tutuklanmıştı.

        YENİDEN GÖZALTINA ALINDI

        Yargılandığı davanın dünkü duruşmasında tahliyesine karar verilen Sedat Şahin, başka bir soruşturma kapsamında yeniden gözaltına alındı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ