Fatih Altaylı: Digiturk, 'TL bazında anlaşmak istiyorum' diyor!
Digiturk, "Yayın ihalesinden çekilmek istiyor" iddialarını yalanlarken, bugün Bloomberg HT'de yayınlanan haber tartışma yarattı. Haberde, Digiturk'ün asıl talebinin naklen yayın ihalesindeki kuru 3.80 TL'den sabitlemek olduğu ifade edildi. Konuyla ilgili Bloomberg HT'de değerlendirmelerde bulunan Fatih Altaylı ise "Digitürk 'TL bazında anlaşmak istiyorum' diyor. 500 milyon dolarlık anlaşmayı 320 milyon dolara çekmek istiyor. Kulüpler de bunu seve seve kabul edecek" şeklinde konuştu
ABONE OLAtiker Konyaspor Başkanı Hilmi Kulluk'un dünkü genel kurulda söylediği "Yayıncı kuruluş Türkiye'den çekilmek istiyor" açıklaması gündemi sarsmıştı. Kulluk, bu sözler için düzeltme yayımlarken Digiturk'ten de açıklama gelmişti.
Yapılan açıklamada; "Digiturk, TFF ile yaptığı yayın anlaşmasına binaen Türk futbolunun hali hazırdaki en büyük destekçisidir ve 20 yıldan bu yana iş ortaklığı yaptığı TFF’ye verdiği tüm taahhütlere her zaman bağlı kalmıştır, bağlı kalmaya da devam etmektedir. Digiturk uzunca bir süredir, söz konusu anlaşma kapsamındaki bazı ticari hususlar hakkında TFF'den doğal ve makul taleplerde bulunmaktadır" ifadeleri yer almıştı.