Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Futbolu Fatih Terim'li Panathinaikos Yunanistan Kupası'nda Olympiakos'u eledi! - Futbol Haberleri
        1

        Fatih Terim'in çalıştırdığı Panathinaikos, Yunanistan Kupası son 16 turunda ezeli rakibi Olympiakos'u penaltılarla eleyerek adını çeyrek finale yazdırdı.

        2

        1-1 biten ilk maçın ardından rövanş mücadelesi Georgios Karaiskakis Stadı'nda oynanırken, 90 dakikalık bölüm golsüz eşitlikle sonuçlandı ve karşılaşma uzatmalara gitti.

        3

        Panathinaikos'un Fenerbahçe'den kadrosuna kattığı Samet Akaydin, 106. dakikada sakatlanan forvet Sporar'ın yerine oyuna dahil oldu.

        4

        SAMET AKAYDİN FORVET OYNADI!

        Sakatlık nedeniyle Panathinaikos'ta hücum oyuncusu kalmayınca, Samet Akaydin oyunda olduğu sürede forvet pozisyonunda oynadı.

        5

        Uzatma bölümündeki iki devrede de gol sesi çıkmayınca karşılaşmada seri penaltı atışlarına geçildi.

        6

        Panathinaikos'ta Mladenovic, Olympiakos'ta ise Carvalho ve Camara penaltılarda golü bulamayan isimler oldu.

        7

        Penaltı atışları sonucunda rakibine 7-6 üstünlük kuran yeşil-beyazlı takım, ezeli rakibini kupanın dışında bırakırken çeyrek final biletini de aldı.

        8

        Fatih Terim, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında maçı değerlendirirken, Trabzonspor'dan Anastasios Bakasetas'ın transferiyle ilgili de flaş açıklamalar yaptı.

        9

        Fatih Terim şu ifadeleri kullandı:

        "Oyuncular nasıl oynarsa oynasın, verdikleri mücadeleden dolayı memnunum. Bu kadar çok eksikle oynamak nadir görülen bir şey. Çok garip bir geceydi ama mutluyuz"

        10

        "Her iki taraf için de mükemmel bir maçtı, üst üste ikinci derbi, oyuncularımı ve rakibi tebrik ederim. Uzatmalara ve penaltılara gitmek kolay değil. Turu geçtiğimiz için çok mutluyum"

        11

        "Bazı oyuncuları farklı pozisyonlara yerleştirdik ama sahada iyi bir görüntü sergiledik. Oyuncularımı tebrik ediyorum ve taraftarlarımıza galibiyet armağan ettiğimiz için mutluyum. Oyuncularımın sahaya koyduğu mücadeleye büyük saygı duyuyorum, çok çaba sarf ettiler."

        12

        "Maçı daha erken bitirebilirdik. Bazı sorunlarımız vardı ve bazı oyuncularımız kramp ve sakatlıklarla çıkmak zorunda kaldı. Sabırlı olalım, daha fazlasını verelim dedik ve elimizdeki tüm oyuncuları kullandık. Sahada savaştık, Olympiakos'la karşılaşmak kolay değil. Bu bir final gibiydi. Bunun tadını çıkarmak istiyorum."