Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Fatma isminin anlamı nedir? Fatma ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Fatma isminin analizi

        Fatma ismi de ebeveynlerin çocukları için tercih ettikleri isimlerin başında gelmektedir. Türkiye’de en fazla kullanılan kız isimlerinden biri olarak karşımıza çıkan Fatma ismi, sahip olduğu güzel anlamlarıyla bilinmektedir. Fatma isminin anlamı, Fatma ne demek, Fatma Kuran’da geçiyor mu, Fatma isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

        Fatma İsminin Anlamı

        Ebeveynler çocukları için koyulacak ismi belirlerken genellikle ismin anlam ve kökeni yönünden bir araştırma yapmaktadır. Bu sebeple de genellikle olumlu özelliklere sahip, pozitif anlam yüklü isimlere yönelmektedirler. Genellikle bu yönde bir arayış içindedirler. Çocuğa koyulacak ismin anlamlı olması bu noktada oldukça önemlidir. Ülkemizde kız çocuklarında yaygın kullanılan isimlerden biri olan Fatma ismi ile ilgili pek çok anne ve baba adayı araştırma yapmaktadır. Fatma ismini koymayı düşünen çiftler için ismin pek çok güzel anlama sahip olduğunu söyleyebiliriz. Fatma isminin TDK’da yer alan bilgilere göre anlamları şu şekildedir:

        REKLAM
        • Çocuğunu sütten kesen kadın.
        • Ay ışığı, rahat huzurlu kişi.
        • Muhammed’in (s.a.a.) ilk eşi Hz. Hatice’den (a.s) doğan kızının adı.

        Fatma Ne Demek?

        Bir ismin ne anlam taşıdığını bilmek en az telaffuzu kadar önemli bir konudur. Kimi isimler anlam yönünden olumsuz özellikler taşıyabilir. Bu sebeple de ebeveynler genellikle arama motorunu meşgul etmekte ve ismin anlamlarını araştırmaktadır. Verilecek ismin anlamıyla çocuğumuzun karakterinin bütünleşmesini isteriz. Rivayetlere göre isimler davranışlar üzerinde etkilidir. Bu sebeple de pek çok çift pozitif özellikleri yansıtan isim arayışına yönelmektedir. Fatma isminin birden fazla anlamı bulunmaktadır. Arapça kökenli olan bu isim, çocuğunu sütten kesen kadın anlamını taşır. Diğer anlamları ay ışığı ve rahat, huzurlu kişidir. Ayrıca Fatma, Hz. Muhammedin ilk eşi olan Hz. Hatice'nin doğan kızının adıdır.

        Fatma Kuran’da Geçiyor Mu?

        Kimi ebeveynler çocuğuna isim koyma konusunda isim kökeni üzerinde durmaktadır. Kökeni Arapça ya da Farsça olan isimler tercih edildiği gibi Türkçe kökenli isimler de tercih edilebilmektedir. Bu ebeveynlerin tercihine kalmış bir durumdur. Bazı ebeveynler ise koymak istedikleri ismin kutsal kitabımızda geçip geçmediğine dikkat etmektedir. Fatma ismi Arapça kökenli bir isimdir ve kız çocuklarına koyulur. Bu isim Kuran’ı Kerim’de geçmemektedir. Ancak İslam dininde ayrı bir yeri bulunmaktadır çünkü Fatma ismi Peygamber Efendimizin kızının ismidir. Bu sebeple de çokça tercih edilmektedir.

        REKLAM

        Fatma İsminin Analizi Nedir?

        İsim analizleri de en az ismin anlamı ve kökeni kadar merak edilen bir diğer konudur. İsim analizi ışığında bireyin hangi karakteristik özelliklere sahip olacağı hakkında bilgi edinilir. Özellikle isim analizinin gücüne inanan ebeveynler isim koymadan önce koyulacak ismin analizini araştırırlar. Fatma ismini çocuklarına koymayı düşünen çiftler de ismin analizini merak etmektedir.

        Ailedeki en fedakâr üyelerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca tutumlu ve dürüst kimselerdir. Oldukça arkadaş canlısı olduklarından dolayı arkadaşlık ilişkileri güçlüdür. Plan yapma ve yönetme duyuları gelişmiştir. Duyguları her daim mantıklarının önüne geçer. Önsezileri de bir o kadar güçlüdür. Bu nedenle hatalı karar verme olasılıkları son derece düşüktür. Doğayla iç içe zaman geçirmekten oldukça hoşlanırlar. İç dünyalarının yoğun ve karmaşık olduğunu söyleyebiliriz. Hem ısrar etmekten hem de ısrar edilmesinden hoşlanmazlar. Vicdanlı, saygılı ve pratik insanlardır.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ