Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Fed faiz kararı Mayıs: Fed faiz kararını ne zaman açıklayacak, bu ay faiz oranı düşer mi, piyasalarda beklenti ne yönde?
        1

        Küresel piyasalarda Fed'in faiz kararı ve faiz oranlarının ne zaman düşüreceği merak ediliyor. Bunun yanı sıra, faiz kararında en büyük rol oynayan ABD enflasyonu açıklandı. Buna göre ülkede tüketici fiyat endeksi (TÜFE) Nisan'da aylık yüzde 0.3, yıllık olarak ise yüzde 3.4 yükseldi. Son verilerin, Fed'in kararını nasıl etkileyeceği ise henüz bilinmiyor. Peki, Fed Mayıs faiz kararı ne zaman açıklanacak? İşte, detaylar...

        2

        FED MAYIS AYI FAİZ KARARINI NE ZAMAN AÇIKLAYACAK?

        Takvime göre 11-12 Haziran'da gerçekleşecek toplantı sonrası karar 12 Haziran'da saat 21.00 - 22.00 arasında duyurulacak.

        3

        FED FAİZİ NE ZAMAN DÜŞÜRÜR, TAHMİNLER NE YÖNDE?

        Fed Başkan Yardımcısı Philip Jefferson, enflasyonu düşürmede açıkça bir ilerleme görene kadar faiz oranlarının mevcut "kısıtlayıcı" seviyelerinde tutulması gerektiğini ifade etti.

        Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in bu sene yüzde 89 ihtimalle bir faiz indirimine gidebileceği öngörülürken, Eylül ayı olası bir faiz indirimi için öne çıkmaya devam ediyor.