Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler FED faiz kararı açıklanıyor... FED Toplantısı ne zaman, saat kaçta yapılacak? Ocak ayı 2022 ABD FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? İşte tahminler - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Amerika Merkez Bankası FED'in Ocak ayı faiz kararının açıklanmasına sayılı saatler kaldı. Tüm dünyanın gözü FED'in vereceği faiz kararıyla birlikte dolardaki hareketlilikte olacak.

        FED Başkanı Powell, yeni yılın ilk faiz kararını küresel piyasalara canlı yayında duyuracak. Peki FED faiz toplantısı ne zaman, saat kaçta? İşte FED Ocak faiz kararına ilişkin ayrıntılar...

        2

        FED FAİZ TOPLANTISI NE ZAMAN?

        2022 Ocak FED toplantı tarihi 25 – 26 Ocak tarihlerinde yapılacak ve karar bu akşam açıklanacak.

        3

        FED OCAK AYI FAİZ KARARI TAHMİNLERİ

        FED, Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) 14-15 Aralık 2021'de düzenlenen toplantısına ilişkin tutanakları yayımladı.

        Politika faizinin yüzde 0-0,25 aralığında sabit tutulduğu ve varlık alımlarını azaltma hızının artırıldığı son toplantının tutanaklarında, faiz artışının beklenenden daha erken olma ihtimalinin yükseldiği vurgulandı.

        Tutanaklarda, "Üyeler genel olarak, ekonomi, iş gücü piyasası ve enflasyona ilişkin görünümler göz önüne alındığında, federal fon oranının üyelerin daha önce tahmin ettiğinden daha erken veya daha hızlı bir şekilde artırmanın gerekebileceğini belirtti." ifadesi yer aldı.

        Haberi Hazırlayan: Fatih Berktaş

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ