Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe KOCAMAN ŞOK! Son dakika: Fenerbahçe Başakşehir MAÇ SONUCU ve ÖZETİ - Fenerbahçe Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesinde sahasında Aykut Kocaman yönetimindeki Medipol Başakşehir ile karşılaştı. Konuk ekip 42. dakikada Junior Fernandes'in golüyle 1-0 öne geçti ve ilk 45 dakika bu skorla tamamlandı. Fenerbahçe'de Lemos 44. dakikada VAR incelemesi sonrası kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

        Fenerbahçe, 72. dakikada Valencia ile skoru eşitledi. 90 dakikada başka gol olmayınca uzatma dakikalarına geçildi. 96. dakikada Gulbrandsen Başakşehir'i yeniden öne geçiren golü kaydetti. Mücadelede başka gol olmayınca Başakşehir, Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı finale yükseldi. Fenerbahçe ise organizasyona çeyrek finalde veda etti. Başakşehir, yarı finalde İttifak Holding Konyaspor-Beşiktaş eşleşmesinin galibiyle karşı karşıya gelecek.

        REKLAM

        5. dakikada Başakşehir'de orta alanda kaptırılan topun ardından Sinan Gümüş soldan ceza sahasına girip ortasını çıkardı, Ponck son anda uzanarak mutlak bir gol şansını önledi.

        9. dakikada Ozan'ın pasında Sosa ceza sahasına girdi, topu soluna çıkardı, Sinan sol ayağıyla vurdu ama topu üstten farklı şekilde auta attı.

        20. dakikada ani gelişen Başakşehir atağında Deniz Türüç ceza sahasına girdi, şutunu çekti, top kaleci Harun'dan sekti. Dönen topa Deniz bir kez daha vurmak üzereyken Szalai yatarak müdahale ile topu uzaklaştırmayı başardı.

        28. dakikada Lemos'un uzun pasında Thiam topu indirdi, Cisse rakip ceza sahasında son vuruşu ayağının dışıyla yaptı ama zayıf giden top kaleci Volkan'ın ellerinde kaldı.

        41. dakikada konuk ekip atağında Lemos'un Deniz Türüç'e yaptığı hareket sonrasında Deniz yerde kaldı, Fırat Aydınus pozisyonu avantaja bıraktı. Sonrasında Junior Fernandes sağdan dar açıdan şutunu çekti, Harun'un ellerine çarpan top ağlarla buluştu.

        REKLAM

        42. dakikada Fenerbahçe'de Lemos, golden önceki pozisyonda Deniz Türüç'e yaptığı müdahale nedeniyle sarı kart gördü.

        44. dakikada Fırat Aydınus, VAR incelemesinin ardından, Lemos'un sarı kartını iptal etti ve oyuncuya kırmızı kart gösterdi.

        45+2. dakikada Cemali'nin soldan ceza sahasına yaptığı ortada Demba Ba'nın kafa vuruşu direğin dibinden auta gitti.

        54. dakikada dBaşakşehir atağında Junior Fernandes'in pasında Demba Ba topun üzerinden atladı, Gulbrandsen topa vurdu, çerçeveyi bulamadı.

        55. dakikada Fenerbahçe'nin sağdan kullandığı köşe atışında top bir anda altıpas içindeki Cisse'ye geldi ama Senegalli futbolcu top kaleye yönlendiremedi.

        59. dakikada Başakşehir köşe atışında Epureanu ceza sahasında uygun durumda topa yükseldi ama kafa vuruşunda top üstten auta çıktı.

        61. dakikada Başakşehir atağında Cemali'nin soldan ceza sahasına gönderdiği ortaya Junior Fernandes top yere düşmeden arka direkte vurdu, şut çerçeveyi bulmadı.

        71. dakikada Başakşehir köşe atışı sonrasında Osayi-Samuel ile başlayan kontratakta Cisse'nin indirdiği kafa vuruşunda topu önüne alan Enner Valencia, kaleci Volkan'ı mağlup etti ve Fenerbahçe'ye eşitliği getirdi.

        95. dakikada Gulbrandsen attı, Başakşehir 2-1 öne geçti! Crivelli'nin pasında ceza sahasının sol çaprazında Harun'u önde gören Gulbrandsenorta-şut karışımı bir vuruş yaptı, önde yakalanan Harun topu filelerinde gördü.

        103. dakikada Başakşehir hızlı hücumunda Ndayishimiye topu sürdü, kaleciyle karşı karşıya kaldı, solda boş durumdaki Gulbrandsen'i görmek yerine şutunu çekti ama Harun topu kurtardı. İkinci pozisyonda Giuliano'nun şutunda da Fenerbahçe kalecisi topu kontrol etti.

        FERNANDES, SİFTAHI FENERBAHÇE'YE KARŞI YAPTI

        Medipol Başakşehir'in yeni transferlerinden Junior Fernandes, turuncu-lacivertli forma ile ilk golünü Fenerbahçe'ye attı.

        İstanbul ekibi ile Süper Lig'de 3 maça çıkan ve Süper Kupa'da da Trabzonspor'la oynanan karşılaşmada forma giyen deneyimli oyuncu, 5. maçında ilk gol sevincini yaşadı.

        GULBRANDSEN KUPADAKİ 4. GOLÜNÜ ATTI

        Medipol Başakşehir'in Norveçli oyuncusu Fredrik Gulbrandsen, bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'ndaki 4. golünü kaydetti.

        Takımına Fenerbahçe karşısında turu getiren golü atan Gulbrandsen, kupanın 5. turunda Turgutluspor'a da 3 gol atmıştı.

        Norveçli oyuncunun bu sezon Süper Lig'de de 6 golü bulunuyor.

        DENİZ TÜRÜÇ OYUNA DEVAM EDEMEDİ

        Medipol Başakşehir'de Deniz Türüç, turuncu-lacivertli takımın golünden önce Lemos'un darbesiyle sakatlandı ve oyuna devam edemedi.

        Acı içinde yerde kalan Deniz, sağlık ekibinin müdahalesinin ardından saha kenarına gelebildi. Deniz'in yerine 45. dakikada Fredrik Gulbrandsen oyuna girdi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ